6/10 Ondags - stressigt värre...

Haft myckt funderingar kring min och grannens katter som hittats döda. Eftersom vi blivit av med katter på löpande band, tidigare har jag misstänkt något rovdjur, men nu kan man ju börja undra. Giftmisstanken har växt starkare och till sist så bestämde vi oss för att skicka kropparna på obduktion för att få svar på dödsorsaken.

Ringde till SVA för att fråga hur vi skulle gå till väga, fick svar så efter jobbet så var det full fart hem. Lite mat och fixade mockningen, sedan över till grannen och vi fixade med att fylla i blanketter, kattkropparna blev ordentligt inplastade och ner i kartong. Jag for sedan till närmaste postombud för att skicka paketet till SVA i Uppsala. Men när hon läste märkningen på kartonen "biologiskt materialt" blev det tvärstopp... och när hon förstod att det var döda katter i lådan höll hon på att svimma...

Efter 20 min och 2 samtal till postsupporten så fick jag åka hem igen i ogjort ärende. Fick alltså inte skicka paketet med posten. Enligt postsupporten så ska SVA skicka emballagematerial hem till mig - men det sa de inte på SVA. Vilken firma jag ska vända mig till för att skicka paketet - DET vet ingen *suck*. Så paketet ligger kvar i min bil...

Kom lagom hem för att hänga på trailern och M1 var nästan klar med pållan så snart var vi på väg in till ÖFK.

Oktawia skötte sig bra idag. Dressyrjobb med tanke på den kommande Pay & Ride på lördag. Det som Oktawia tycker är jobbigast är ju att galoppera i bärig form och behålla forman i övergång till trav. Det är i alla falll mycket stor skillnad mot hur det det funkade för bara ett halvår sedan, så det är ju bara att fortsätta jobbet och så kommer styrkan så småningom. Man bygger ju inte upp en dressyrhäst på nolltid direkt. Tar ju rätt lång tid och så får det vara.

M1 red igenom programmet 2 gånger, filade på lite detaljer och så fick det vara bra för idag.

En trött pålla fick sedan åka hem till den väntande kvällsmaten...

Kan förresten berätta att M2 numera själv är hästägare, och hon kommer nog ha fullt upp med sin enga kuse :-). Jättekul och lycka till med fin pålle.

Jag ska nu kolla lite på Efterlyst, sedan blir det sängen.

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Marianne

Intressant med en obduktion, kan man inte skriva något annat på postavin så dom inte fattar vad som ligger i?

2010-10-07 @ 14:02:59
Postat av: Lizzie

Efter ytterligare samtal med SVA 7/10 så visade det sig att jag skulle åka till ett Företagscenter. SVA har avtal med dem för att kunna skicka döda djur. Så nu är katterna på väg till SVA.

2010-10-07 @ 15:06:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0