7/10 Torsdag - Till sist så...

Fick i dag en lösning på problemet att skicka kattkadaver till SVA i Uppsala. Kollade först med Posten privat, och där var det tvärstopp. Där fick jag inte skicka några paket som innehöll döda djur. De kunde inte heller ge några tips på vart jag kunde vända mig.

Ringde till en veterinärklinik i stan för att höra hur de skickar material till SVA. De hade speciella förpackningar och skickade företagspaket. De kunde tyvärr inte hjälpa mig med att göra obduktion på plats. Däremot så fick jag reda på något intressan.

Jag har alltid trott att ifall en katt käkar en råtta som precis snaskat i sig rått gift - då blir även katten förgiftad och dör. Enligt upplysning från Veterinärkliniken så är detta en skröna och stämmer inte. När råttan käkar råttgift så stannar metabolismen kvar i råttan. Om en katt fångar råttan och äter upp den så blir katten på sin höjd dålig ett tag, men den dör inte. För att en katt ska dö av råttgift så måste den ha käkat rent gift.

Något annat som är väldigt gift är glykol. Både råttgift och glykol är sött och något som hundar gärna slickar i sig, men katter tycker inte om sådan som är sött.

Bra att veta, återstår att få reda på vad som hänt våra kissar.

Jag tog kontakt SVA igen och berättade mitt dilemma. Personalen på patologen blev förvånade över postens vägran att skicka mitt paket, men såg till att en kvinna från en annan avdelning ringde upp mig. Nu fick jag förklaringen. Jag var tvungen att vända mig till ett företagscenter - de har SVA avtal med att få skicka kadaver. Är dock tvunget att vara förpackat i dubbla plastsäcker och tidiningspapper runt om.

Så på lunchen åkte jag iväg till T och vi käkade lunch i deras personalmatsal, sedan så packade vi om katterna. Därefter åkte jag iväg till ett Företagscenter - alltså f.d posten i gamla postterminalen i stan. Och äntligen fick jag iväg paketet. Så nu är katterna på väg till SVA i Uppsala och ska vara framme senast kl 12 i morgon.

Kalle - RIP



Naturligtvis så hoppas jag på en naturlig förklaring på katternas dödsfall - men om inte... ja då djäklar!!!

Kvällen för övrigt tillbringades hemma. M1 fixade Oktawias motion iform av en uteritt och det hade gått bra. Hon kom tillbaka från utetritten strax efter det att jag kommit hem från jobbet. När hon var klar med pållan så fick hästarna stå kvar i stallet och jag fixade först mockningen av Biancas box. Fortsatte sedan med att borsta den lilla damen, det tyckte hon var skönt. Hm, snart är det dags för utställning igen... ska kanske träna lite *harkel*.

När Bianca var ompysslad så mockade jag Oktawias box, fixad med hästarnas vatten och mat. När jag var klar med stallet så gick jag in och fixade mat åt mig själv. Idag blev det renskavsgryta och pasta - mycket mumsigt :-).

Resten av kvällen tillbringades med att först plocka iordning på Oriflamevarorna som äntligen kommit, suttit i telefonen med syster yster från England i 45 min. Varit ute och kvällsfodrat hästarna och kvällsrastat vovvarna. 

Ska nu kolla klart på CSI och sedan blir det till att ta en närmare titt på kudden.

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0