22/9 Onsdag - Tur till ridhuset

Började dagen med att plocka hästbajs ;-), vilket är helt otroligt att jag kom ihåg en tidig morgon innan jobbet... men hästbajs till ett träckprov var nödvändigt inför höstens eventuella avmaskning. Vårens träckprov visade högt antal av blodmask - inte bra. Och efter denna sommar med nytt bete (och avmaskning förstås)  så hoppas jag att jag lyckats få ner parasittrycket.

Tog träckprov efter både Oktawia och Bianca

Färdigt att skickas iväg...



Kom faktiskt ihåg att få med mig brevet när jag åkte till jobbet, och det som var ännu mera otroligt var att jag också kom ihåg att stanna vid Haga centrum och lägga på brevet på gula lådan! Jag brukar ju ha minne som en guldfisk....

Men nu verkar det som om min hjärna har vaknat ur sin huvudvärksdvala och idag har jag haft en bra dag :-). Orkade hålla fullt ös på fm och även vara med på em friskvårdsaktivitet. Aktiviteten bestod av bowling, inget som min trasiga kropp fixar, men jag var med och hejjade. Däremot så kände jag efter nästan en timme att den ljudnivån i bowlinghallen inte var så bra för min skalle och jag kände av neuralgin och blev lite trött. Som tur var så försvann det på cykelturen tillbaka till jobbet.

Efter jobbet så var det full fart hemåt. Lite lätt käk och sedan ut i stallet för att mocka i raketfart. M1 och P kom lite tidigare idag för att vi skulle hinna in till ÖFK hyfsat tidigt. På onsdagar så är ju alla ridhus bokade från kl 20.10 så det gäller att vara på plats i tid om man ska inna något vettigt ridpass.

Vi kom iväg i vettig tid och M1 dressyrade pållan idag. Oktawia skötte sig bra och på slutet blev det träning på förvänd galopp. Först undrade Oktawia vad tusan är detta, men när hon väl fattade var hon skulle göra så var det inga problem och gjorde det riktigt bra. Det var en bra övning för att balanser upp damen och efteråt så var den "rättvända" galoppen bättre. Nöjd ryttare och nöjd häst var resultatet av dagens ridpass :-).

Hem igen med pållan och vid 20.30 var jag klar med allt pyssel med hästar och prylar. Pållarna fick sedan sin kvällsmat och jag förpassade mig in i huset.

Innan det var dags för TV:n en liten stund så passade jag på att fota kattungarna och bilderna blev sedan underlag till annons. Så förhoppningsvis blir dessa små sötnosa sålda under helgen.

Har 2 röda kattflickor till salu - extremt ovanligt.








Och så en lite mer vanlig variant - svartvit kattpojke ;-)




Har kollat en lite stund på en dansk deckare och nu är det dags att förpassa sig till sängen.

Det var allt för idag.

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0