5/9 Söndag - Tävling...

Kl 5 i morse kravlade jag ur sängen... det var ju nästan som att kliva upp mitt i natten :-O. Ut till stallet - usch! Det var riktigt mörkt ute... Pållarna fick sin frukost och jag förpassade mig sedan snabbt tillbaka till min säng och kröp under täcket till kl 6 när jag var tvungen att kliva upp för att göra iordning mig själv och fikat som skulle med idag. M1 och P kom vid 6 och gjorde klart det sista pysslet med pållan.

Vid 7 var allt klart och pållan klev snällt in i trailern och vi styrde kosan mot Lindesberg. T följde med och körde eftersom jag är lite trött av medicinen.

När vi kom till Lindesberg så var det inte helt lätt att följa vägbeskrivningen eftersom den hänvisade till vägskyltar som inte fanns... så vi åkte lite fel och fick fråga lokalbefolkningen om vägen - men det löste sig och vi kom fram i tid ialla fall.

Fick parkera på ett stort nyslaget gärde - hm, var mycket glad över att T var med och att vi åkte i hans 4-hjulsdrivna bil... hade inte funkat med Volvon. Vi var först på plats eftersom M1 hade startnr 2. Vi visade passet och pållan blev sedan urlastad och sadlad. Totalt kolugn var hästen, trots att vi var på ett nytt ställe... M1 och Oktawia var sedan först ut på framridningen, skönt att kunna rida fram och ha lite lugn och ro ;-). Oktawia skötte sig mycket bra på framridningen och M1 red som hon brukar göra hemma. Alltså blev det inget konstigt för Oktawia och hon var lugn.

Ekipaget under framridningen




Så blev det dags för ekipaget att start och jag förpassade mig upp på läktaren med videokameran. Så här är filmsnutten från dagens start. En LC:2 är det som ekipaget rider.

http://www.youtube.com/watch?v=ZRARMu7cOYc

Jag tyckte de skötte sig hur bra som helst. Oktawia har ju starka åsikter om NÄR och ska göra VAD, men inga sparkar eller jämfota skutt kom fram under galoppbitarna ;-). Skulle bli spännande och se om de kunde rida ihop i alla fall 60 % - vilket var målet för dagens tävlingsinsats...

M1 och P gick en liten promenad med pållan så hon fick skritta av sig efteråt. Och under tiden så kom resultatet... först trodde vi att vi hört fel...

179 poäng vilket är 63.93 % - Hur bra som helst!!! :-D

Jag tror allt att Oktawia var mycket väl medveten om sin instas - hon såg tämligen nöjd ut i alla fall *fniss*




M1 var jättenöjd med dagens insats - med all rätt :-D



Pållan blev avsadlad och så turades vi om att gå runt med henne. Efter ritten var hon taggad och rastlös och hade inte alls någon lust att stå stilla. M1 låg ju placerad, men vi trodde inte det skulle sluta så eftersom alla i klassen inte hade ridit. Till sist så stoppade vi in pållan i trailern och gjorde oss beredda att åka hemåt. Det var 10 starter i klassen så det tog ju ungefär en timme. P gick i alla fall iväg och kollade resultatlistan för säkerhets skull...

Det var tur det för M1 och Oktawia låg kvar på en 3:e placering när klassen var slut. Så ut med pållan igen och på med utrusning och så blev var det dags för ekipaget första prisutdelning :-D

Det blev alltså en gul rosett och en plakett för dagens insatts.



Inga problem att fästa rosetten i tränset, men lite konstigt var det att stå uppställd på detta viset... ;-)




Och så ärevarvet, fullt ös ;-)



Förutom rosett och plaketts så fick M1 även en mugg och en liten prydnassak i form av en zebra som vinst.

Självklart så var vi tog vi även bilder efter prisutdelningen, dock var det väldigt svårt att få Oktawia att så stilla... nu tyckte hon att det räckte - om man säger så ;-)



Vacker huvud har damen :-)



Nöjda och trötta kunde vi sedan fara hemåt. Vi var hemma igen vid 11-snåret, fast det kändes som om vi varit borta en hel dag... Ur med flätorna på Oktawia och hon fick sedan gå ut i hagen till Bianca som var redan var ute. Oktawia verkade vara nöjd över att vara hemma igen. Hon hade nog en hel del att berätta för Bianca ;-)

Vi plockade rätt på alla prylar, M1 och P for hemåt och jag passade på att mocka och göra klart i stallet. Sedan var det dags att gå in och fixa lite lunch till mig och T.

Det var ju ett otroligt vackert väder idag, så jag hade ingen lust att vara inne och måla... T föreslog att vi kunde fixa iordning staketet runt gården så hundarna håller sig hemma och likaså byta ut den understa tråden i hästarnas vinterhage och byta ut en del dåliga stolp där. Det tyckte jag var ett mycket bra förslag.

Så resten av em tillbringade allstå ute. Först bytte vi ut gamla dåliga stolpar, visade sig vara några stycken. Jag tog bort den gamla understa tråden, och så drog vi en ny. Har mycket brännäslor och annat ogräs som växer i vägen på sina ställen - där fick T gå... ;-), men jag behöver nog hyra en röjsåg för att röja bort en massa ogräs.

Vi passade också på att dra ny tråd vid stallväggen och fixa med lite nya stolpar där också, kopplade även på ström på denna del eftersom Bianca gärna vill krypa emellan och äta av ogräset. Inte bra eftersom det rasat ner en del gamla tegelpannor och spik osv. Där vill jag inte ha några hästar.

Vi fortsatte sedan med att fixa grindarna till det staketet som T fixat runt tomten. Kopplade ihop trådarna efter konstens alla regler - här ska bli rejält med ström...

Vid 17-snåret var vi klara och strömmen sattes på. Jag gick ut med stängseltestaren och provade... jodå - nu är det rejält med ström på alla staket. 3000 v runtom, på sommarhagen, på vinterhagen och på tråden runt tomten. Nu kan hundarna prova att försöka komma åt varandra mellan trådarna...

Lexi fattade i alla fall snabbt att det nog är ström i trådarna. Ville INTE försöka nosa på tråden - utan håller sig på behörigt avstånd från tråden... förhoppningsvis så gör grannens vovve det också ;-)



Efter jobbet med staketet så var det dags för lite mat, fixade iordning en bönsallad med grillad kyckling. Efter maten åkte T hem till lägenheten och jag gick över till grannen på ljusparty - shoppade inte så farligt.

Var hemma igen strax efter kl 21 och då var det dags att ta in pållarna och ge dem kvällsmaten. Resten av kvällen tillbringades i soffan innan jag tog en närmare titt på kudden.

Så var denna dag - rätt händelserik tycker jag :-).

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0