13/8 Lördag - Kafferep...

Upp hyfsat tidigt för att vara en lördag. Efter frukosten så satte jag igång direkt med uppdrag nr 1. Städa huset...

Det var en hel del att röja upp efter de små kattungarna. Hade bland annat jord överhela mitt skrivbord efter att sista kittisen lyckats välta samma krukväxt 5 gånger på en dag ;-).

Alltså full fart med att plocka undan, igång med tvättmaskinen, putsade med dammtrasan, dammsög hela huset, röjde köket, skurade toaletter/badrum och till sist - moppade golvet.

Var klar vid 12.30 snåret med städningen. Då satte jag igång med bakning av en björnbärskaka till det planerade kafferepet med mina väninnor :-).

Under tiden som kakan var i ugnen så hann jag själv pusta ut lite och käka lite lunch.

Vid 14-snåret kom KN, IC-E och SJ-L. Först så gick vi ut till stallet och så ut till pållarna. SJ-L hade med sig en påse godis - morötter och knäckebröd - mums tyckte pållarna ;-).

Vi hade rätt bra väder, lagomt varmt, lite sol, men tyvärr så blåste det en hel del. Vi valde allså att ha kafferepet inne i mitt kök. 

Kaffe serverades tillsammans med mina goda kanelbullar och marängkakor. När det så var dags för påtåren så plokade jag fram björnbärskakan och grädden. Tjejerna lät sig väl smaka :-D. 




Björnbärskakan är hur god som helst, och blev riktigt bra den här gången. Mums :-)



En stor överraskning var att jag fick ett par presenter. Av IC-E fick jag denna jättefina väggklocka :-) som försenad födelsedagspresent.



Av SJ-L fck jag dessa små ursöta kattleksaker. Bollen har en tygnd i sig som gör att den nästan rör på sig av sig självt. Vovven tyckten den var rätt intressant ;-).



Just idag så har mina katter hållit sig mest ute. Så leksakerna har inte blivit använda ännu.

Hade en mycket trevlig em i goda vänners lag. Mitt fikabröd blev uppskattat och det är trevligt. En dold talang jag har... att baka ;-).

Vid 17-snåret så var det dags för tjejerna att fara tillbaka till stan. Jag röjde upp lite disk och vid 18-snåret så kom T. Vi var ute i trädgården en stund. T sågade ved åt mig och jag plockade upp en omgång fallfrukt. Fick ihop en skottkärra med äpplen, som vanligt... Snart borde äpplena bli mogna och då får jag väl leva på äpplen ett tag ;-). Mycket äpplen är det på alla träden.

Framåt kvällningen så blev det äntligen dags för mera gott att äta och dricka :-)

Årets första omgång av kräftor! Och det smakade hur bra som helst!




Vi satt ute och käkade kräftorna och räkorna. När allt var uppätet så började det dock bli lite kyligt ute och vi förpassade oss in i vardagsrummet. T hade tagit med sig den animerade filmen "Trassel" som vi kollade på. Faktiskt riktigt bra. När vi kollat klart på trassel så avslutade kvällen med att kolla på en film på TV4+ - inte så mycket till handling - mera skjutande... 

Och detta var allt för idag!

/Lizzie 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0