14/8 Söndag - Plantering o Pållar...

Sov länge idag... vaknade vid 10-snåret. Fixade kaffe och väckte T som sov som en klubbad säl i gästrummet. Kaffet intogs på balkongen. Det var lite mulet väder idag, men inte speciellt kallt så vi hade balkonghäng i en timme. Skönt att sitta och slöa en stund :-).

För övrigt så gjorde jag inget speciellt på fm. Slösurfade lite. Vek ihop tvätten från igår, tvättade mera. T och jag fikade och käkade upp resterna av björnbärskakan.

Under tiden som vi fikade så hade Nalle kommit in och idag så var han trött... rullade ihop sig i en hög på mitt skrivbord och så slaggade han in totalt ;-).



Lisa - som är mamma katt - har nu accepterat att kittisarna har flyttat. Verkar trivas med tillvaron och gör det som katter brukar göra... sover skönt. Här har hon lagt beslag på min kontrosstol ;-).



Fram på dan så åkte vi iväg till Marieberg. Jag fick helt plötsligt för mig att det behövdes nya blommor i mina urnor. Penséerna har överlevt hela sommaren - men nu hade de verkligen gjort sitt. Så först åkte vi till Bauhaus - för de har gjort reklam för bollkrysantemum för 59 kg. Tyvärr var de slut, så det blev K-Rauta istället och samma typ av blomma för 69 kr st. Köpte med 5 säckar planteringsgjord också när jag ändå var i farten. Jord går alltid åt ;-).

Vi stannade till vid Café Garden och käkade var sin räksallad innan vi sedan åkte tillbaka till Kartorp. Bilen full med blommor och jord ;-).

Väl hemma så tog jag itu med planteringen direkt. Först bort med de gamla vissnade penséerna. I med lite fräsch jord och så blomma på plats. Bollkrysantemum är ju rätt stor - alltså fick det räcka med en planta i varje urna.

Det fick bli gula - lyser upp som solar så här framåt höstkanten.

Urna framför verandan...



Urnan vid kökstrappan...



Urnan ute i trädgården...



När skuffen på T's bil var tom så hoppade Lillan snabbt in i bilen... här sov hon skönt ;-)



När jag var klar med planteringen så blev det en kopp kaffe ute i trädgården. Försökte läsa en tidning, men det blåste så himla mycket så det var svårt ;-). Det blåste i alla fall inte kallt och det regnade inte  - så det var skönt med lite trädgårdshäng ;-)

Framåt 17-snåret så var det dags att ta itu med lite hästrelaterade aktiviteter. Jag gick ut och hämtade Bianca i hagen, idag så valde Oktawia att vara kvar i hagen. Och det gick bra det också. Bianca blev borstad och så plockade jag fram shettisselen. Den har Bianca haft på sig en gång tidigare. Då var den för stor... Fröken har nu växt lite och selen satt helt OK.

Inga problem att placera den på Bianca. Brydde sig inte om svanskappan, som kan upplevas som lite obehaglig ifall pållen inte är van. Inte heller spänna maggjorde var något som fröken reagerade på. Så på med träns, grimma över tränset och så ut ur stallet.

Vi höll till vid vändplanen. Började passet med att gå fram och tillbaka till allmänna vägen. Sedan fick T ha grimskaft i grimman och leda fröken. Idag var det nämligen första gången som jag hade tömmar på. Bianca vet inte vad tygeltag är för något - så hon ska nu i första hand lära sig styrande och förhållande tygeltag. Alltså fick T leda vägen och jag styrde försiktigt. Start och stopp funkade alldeles utmärkt och fröken blev inte heller rädd för tömmarna.

Det gick alldeles utmärkt att T tog bort grimman och vi poserade lite ;-)







Däremot att röra på sig utan att ha någon som visade vägen - det var jättesvårt. Så T fick gå före ;-). Jag tror dock att lilla Bianca snart kommer fatta vad det hela går ut på ;-).


När omgången med tömkörningsövningen var avklarad så passade jag på att träna lite till utställningen - alltså kutade jag fram och tillbaka några vändor med fröken innan vi avslutade passet med att gå fram och tillbaka till allmäna vägen.



Riktigt duktig var lilla ponnyn idag och jag tycker hon är otroligt cool med vad jag hittar på. När vi var klara med träningen så tog jag itu med badning av Bianca. Varmt vatten hälldes upp och stora schamponeringen påbörjades. Det första löddret blev mörkbrunt... så två schamponeringar behövdes och efter avslutad badning fick Bianca på sig ett litet fleecetäcke så hon skulle torka snabbare

Visst är hon söt :-)



Hann bli klar med Bianca och hunnit ta in Oktawia när M1 och P kom. Dags för nästa pålle att bli aktiverad :-)

Oktawia fixades iordning för ett dressyrpass inne på ÖFK och vid 19.30 var vi på plats. T och Lexi följde inte med utan for iväg till lägenheten.

Ridpasset idag utfördes i gamla ridhuset och Oktawia skötte sig bra. Både jag och P tyckte hon rörde sig riktigt trevligt. Sedan finns det saker som Oktawia tycker är svårt, men det är bara att träna vidare och se glad ut. M1 avslutade passet med att rida igenom programmet för LB:2. Funkade helt Ok, även om det är grejjer som behöver finslipas ytterligare :-). Till sist blev det avskrittning runt SM-banan innan det åter blev dags att kliva in i trailern och fara hemåt.

Var hemma igen vid 21-snåret. Pållan blev omhändertagen och sedan blev det boxen där kvällshö och havre serverades. Bianca blev befriad från fleecetäcket, och hon var hyfsad torr under och helt kolsvart... verkade som mitt mål att bli av med dammet funkade. Även Bianca fick lite hö att tugga på. Pållarna får nu bo inne på nätterna...

Plockade undan alla prylar, kopplade loss trailern och så var jag klar i stallet för kvällen. Behövde inte mocka ur trailern för en gång skull :-).

Lillan tyckte det var trevligt att komma in i huset. Käkade lite mat och så full fart till soffan... det tog inte många sekunder innan vovven sov hårt ;-). Snacka om soffpotatis ;-)



Avslutade kvällen med att slökolla lite på 3:ans film... och det var allt för idag. Nu är det sängen som väntar :-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0