25/8 Torsdag - Ridhuset

Efter en hektisk dag på kontoret så var det full fart hemåt för att ta itu med resten av kvällen. Först lite mat för att fylla på med energi. Hann till och med ta en stunds vila i trädgården innan jag tog itu med stallsysslorna. T hade vart ute och åkt en sväng med Lexi och dök upp när jag skulle börja mocka. Så han hade lite trädgårdshäng innan han gick runt och runt och plockade upp äpplen från gräsmattan.

Jag fixade mockning och hästmaten. Pållarna plockade in för kvällen och Oktawia fixades iordning för ett ridpass i ridhuset. Efter borstning och benen blivit lindade med snygga vita lindor så klev damen snällt in i trailern och färden gick till ridhuset.

Vid 19.40 satt jag på hästryggen och skrittade fram i ett totalt folktomt ridhuset. Ridskolan passade på att utnyttja kvällsljuset och höll lektionerna på utebanorna.




Under tiden som jag red så motionerade T vovvarna, först promis med Lillan och sedan promis med Lexi. Jag och Oktawia fick vara själva i ridhuset ungefär halva ridpasset innan det ramlade in ett gäng privatryttare, men eftersom ridhuset är 20x 80 m så var det inga problem att få plats ;-)

Oktawia skötte sig bra idag - det var värre med matte. Mattes högra ben levde ett eget liv ganska länge. Det tar ungeäfr 30 min innan jag har värmt upp kroppen tillräckligt mycket så jag kan slappna av. När jag väl fått ordning på kroppen så kunde jag börja med att jobba pållan. Tränade först lite övergångar innan vi försökte oss på att rida med kroppen rak och ha lite ställning i nacken. Det var inga problem för Oktawia att ta ställningen till vänster, men till höger.... det tyckte pållan var totalt onödigt. Ville INTE! Istället förböjde hon halsen till vänster och vred in näsan till höger... Inte ens i skritt kunde jag få damen att acceptera  att ta ställningen åt höger. Men jag gav inte upp utan tragglade vidare, bytte varv några gånger för att det inte skulle bli allt för tjatigt. Till sist så fick jag igenom det jag vill göra och pållan slappnade av. Funkade då utan problem. Kunde äntligen varva ner och avsluta ridpasset ;-).

Efter det svettiga ridpasset så klev pållan snällt in i trailern och vi kunde fara hemåt.

Nöjd pålla väntar på lite pyssel innan maten ;-).




Så lite avskötsel av häst och sedan serverade kvällsmaten. Som vanligt så plockade jag undan alla prylar och när allt var klart så var det dags att natta pållarna och jag förpassade mig och Lillan in i huset och soffan. Fick bli en stunds soffhäng framför nyheterna innan det är dags att inta horisontalläge.

Så detta var allt för idag.

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0