27/8 Lördag - Varmt...

Lite sovmorgon blev det i dag jämfört med vardagar. Pållarna ska ju ut i hagen, men jag behöver inte kliva upp lika tidigt som när jag jobbar. Trött var jag i vilket fall som helst.

Idag så har det varit fruktansvärt varmt och kvalmigt. Men det var bara att kavla upp ärmarna och ta itu med dagen. Planen för idag var att få huset städat och tvätta tvätt.

Så efter frukost så gick jag lös i huset med dammtrasan i högsta hugg. Samtidigt som jag dammade så fixade jag "plocket". Tvätt samlades ihop och tvättmaskinen sattes igång. Varmt var det och svettades gjorde jag... När damningen var avklarad så blev det en tur med dammsugaren. Mitt i städningen dök T upp - han fortsatte med att plocka upp fallfrukt för att sedan leka med min åkklippare. Gräset har växt hur mycket som helst tack vara den senaste tiden regn.

Jag fortsatte inne. Efter dammsugningen så fixade jag handfat och toaletter. Avslutade med att moppa golven. Nu blev det en liten kaffepaus i alla fall. Var tvungen att få i mig lite energi för att orka fortsätta resten av dagen ;-).

Efter pausen så hjälpte T mig med att skaka alla mattor och filtar. Tvätten hängdes upp. Äntligen klar med städningen :-) Jag fräschade upp mig och bytte kläder. Behövde åka iväg och shoppa lite mat. Så det blev en sväng in till stan. Åkte först till Granngården där jag köpte kattmat. Blev också ett par nya gummistövlar - halva reapriset - det kunde man ju inte motstå ;-).

Vi fortsatte ut till Marieberg och gick först in på Coop där jag köpte kaffe , 3 paket Classic för 99 kr - billigt för att vara kaffe med tanke på dagens priser. T skulle in på Systemet en vända och det visade sig att jag även fick med mig ett par flaskor vin hem ;-).

För att shoppa mat så åkte vi iväg till Willys för att shoppa. Det var inte så jättemycket jag behövde få hem, mest grönsaker och så kattsand. När vi var klara på Willys så var det full fart tillbaka till Kartorp. In med maten i kylskåpet och så dags för mig att hoppa i ridkläderna.

Dags att ta itu med pållans motion och mattes för den delen. Planen för dagen var ett ridpass för P. Så in med hästarna i stallet. Jag var lite lätt stressad eftersom vi kommit tillbaka från stan lite senare än vad jag räknat med. Så det var bara att sätta fart. Oktawia blev snabbt iordninggjord för en tur till ridhuset. Klev snällt in i trailern och jag plockade iordning all utrustning som jag behövde ha med mig, som typ hjälm, handskar och sadel. Vid 17 hade jag och P bokat in träningspasset och mitt mål var att vara framriden och klar tills dess. Den planen sprack. Var typ endast framskrittad. Hade okcså tänkt rida på nya sandbanan, men pga värmen och solen så valde vi att gå in i gamla ridhuset. Det var nog bra för risken för värmeslag var överhängande. T hade följt med för att filma, inte för att dagens ridpass var så himla mycket att filma...

Mitt högerben levde totalt sitt eget liv. Oktawia hade absolut ingen bjudning kändes det som. Jag hade glömt bort att ta på mig mina sporrar.  Jag använder inte dem jämt för om högra benet uppför sig hyfsat så går det ändå. Men när jag ridigt ett tag så insåg jag att det inte skulle funka. Klämde i allt vad jag hade med högra benet - hände ingenting. Jag fick bara överdjävligt ont i mitt knä i stället. Alltså fick T gå iväg till bilen och hämta mina sporrar och då gick det lite bättre.

Att jag för övrigt är för långsam i min hjälpgivning - det är ju ett annat problem som jag måste träna bort. Och inte blev det bättre för att pållan bestämde sig för att leka giraff...

Lite trav där det ser helt OK ut några steg ;-)



Men till största delen av ridpasset så var det huvudet rakt upp...



Nåja, när ridpasset var klart så var både häst och matte rejält svettiga. Avskrittning skedde ute runt SM-banan.

Bara att konstatera att det där med ordentlig träning - det måste vi ta tag i!

Väl hemma så blev det avsköljning av Oktawia. Pga värmen så var hon fortfarande rejält svettigt så det gick åt en hel del vatten. När jag var klar med Oktawia så blev det hagen igen. Det verkade pållarna var nöjda med ;-).

Jag plockade undan alla prylar. Det dygnsura schabraket togs bort från sadlen och lades på tork. Tog sedan itu med mockningen och fixade klart stallet för idag. Var klar med allt strax efter kl 19 - nu blev det en stunds vila. Lånade T's nyinköpte Aftonbladet och hann bläddra igenom den innan han och Lexi åkte vidare till lägenheten.

Jag själv förpassade mig till duschen - det var välbehövligt ;-).

Resten av kvällen tillbringas framför TV:n. Lite räkor har jag ätit och ett glas rött slank ner. Nu ska jag kolla klart på friidrotten och förmodligen kommer jag somna i soffan ;-)

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0