28/8 Söndag - Fölvisning...

Idag var det fölvisning på en anläggning i stan. En kompis till mig skulle visa upp sin fölis och självklart så tog jag chansen att få gosa med en liten fölis lite närmare :-). Så strax efter 10 for jag in till stan. Skulle möte upp T eftersom han ville följa med på fölvisningen. Visade sig att han missförstått vart vi skulle mötas, så jag fick stå och vänta ett tag. Trodde jag missat min kompis fölvisning, men det var sena så jag behövde inte oroa mig.

Så fick jag träffa "Oskar", en ursöt lite hingst e. Cartier - en liten hoppehäst med andra ord :-). Som alltid är ju fölungar jättesöta och Oskar var inget undantag ;-)




Nyfiken liten Oskar :-)



Själva visningen skedde i ridhus. Matte fick först springa ett varv med mamma häst så fölisen fick visa sin trav. Därefter släpptes mamma häst lös och fick galoppera så fölis skulle visa sin galopp.

Mamma häst tog det lugnt till att börja med....



Men så insåg mamma häst att "tjohoo" detta var ju hur kul som helst!!! Och ville absolut inte bli infångad, utan la upp ett rejält tempo så lilla Oskar hade fullt sjå att hinna med... ;-)



Fölisen fick bra betyg exteriört, men är i växtfas och var inte tillräcklig elastisk i sina gångarter. Men så är det ju också en bedömning för dagen!

Oskar var sista fölisen för klassen "hoppföl" och det var dags för lunch. T och jag åkte iväg till Café Garden och käkade lunch, blev lite lasange för mig - smakade mums. Efter en stärkande lunch så åkte vi tillbaka till fölvisningen för jag ville kolla lite på dressyrfölen. Ett helt gäng föl efter Sir Oldenburg skulle visas, verkar vara väldigt populär hingst i dressyaveln - i alla fall i det här distriktet ;-).

Mitt ibland alla dressyrfölen så skulle ett hoppföl visas. Fölet är ue.Little Q - alltså är mamman till fölet syster min förra pålla. Men in med fölisen kommer inte mamman, utan en shettis. Det visade sig att mamma häst förolyckades när fölisen var några dagar och istället så tog den lilla shettisvalacken på sig rollen som hästfostrare.
In kommer alltså ett halvblodsföl och då denna lille shettisvalack - hur söt som helst - och som stirrar helt förundrat på publiken. Vad är detta! såg det ut som om han tänkte.

Visaren ledde först shettisen ett varv så fölisen fick vissa sin skritt. Sedan släpptes shettisen lös och den skulle springa runt i visningsringen....

Fölisen höll sig tätt till sin fosterkompis... som inte gjorde många knop... Shettisen var totalt ointresserad av att springa runt i någon visningsring. Visarna x flera fick jaga på ekipaget med långpisk och ändå gick det inte att få fart på shettisen. Maklig trav var den gångart som shettisen orkade med ;-)



Visarna fick turas om att springa med långpisekn och till sist så lyckades de få lite mer fart på ekipaget så fölisen visade liiiite galopp - men jag tror visarna fick springa mer än hästarna ;-)



Pga sin fosterkompis oförmåga till högre gångarter så erkände domaren att det var omöjligt att ge fölisen en rättvis bedöming och poängen blev inte så höga. Dock har ju fölisen framtiden på sig att växa till sig. Hur som helst - detta var nog dagens sötaste ekipage i alla fall :-D.

Kollade sedan på ett par Sir Oldenburgföl innan det var dags att fara hemåt. T och jag svängde först förbi Granngården så jag kunde shoppa med betfor och havre till pållarna. Skulle ha shoppat det igår när jag var där, men gömde bort det. Jag blev sedan avsläppt vid min bil, åkte och tankade den för att sedan åka hemåt i full fart. T åkte också hem till mig och fortsatte arbetet med att plocka fall frukt. Det var rent och fint på gräsmattan igår... men in natt har det blåst rejält och det var massor av nedfallna äpplen - igen!!

Jag plockade ett gäng äpplen och tog in, dessa ska klyftas - när jag får tid - och läggas i frysen. Vi tog sedan en fika i trädgården. Varsin latte macciato och kanelbulle - smakade mums. Dock konkurrerade Nalle om uppmärksamheten. Så fort jag fått i mig fikat så fick han ligga i mitt knä.

Det är bara Nalle som kan pakera sig på rygg för att få bli kliad under hakan...



Efter fikapausen så var jag lite rastlös - dags att jobba lite. Så på med de nyinköpta gummistövlarna från igår...



Och så ut i beteshagen med grästrimmern i högsta hugg. Dags att slå ner ratorna... Pållarna tyckte matte var tämligen läskig med den brummande maskinen och Oktawia höll sig på LÅNGT avstånd. Bianca var mer nyfiken, men höll sig på behörigt avstånd ;-). Det är T som smygfotat när jag jobbade. Han tyckte det behövdes bildbevis på att jag kan hantera grästrimmern...




T hade fått i uppdrag att gräva upp några gula blommor som jag upptäckt i hagen. Misstänker att det är stånds,  vilka är tvärgiftiga för pållarna. Nu har pållarna mycket gräs att käka, men jag vill inte ha stånds i hagen ialla fall. Risken för att de får i sig växten av misstag finns ju och är onödigt. Även om de nu uppgrävda blommorna, inte är stånds, så är det i alla fall något annat form av ogräs. Lika bra att bli av med skiten innan det sprider sig mera.

Jag lekte med grästrimmern i cirka 30 min, hann slå av lite av ratorna i alla fall. Sedan kollapsade min högra hand. Jag har ju en kronisk "tennisarmbåge" - detta gör att jag har svårt att hålla i vibrerande maskiner... en grästrimmer skakar rätt bra. Så efter 30 min hade jag ingen känsel i 3 fingrar och ingen kraft kvar. Så T fick ta över maskinen. Han fortsatte med att trimma gräset i trädgården.

Jag själv tog itu med lite läderputs. Parkerade mig i sadelkammaren och gjorde rent båda sadlarna och lädergjordarna, på med rena schabrak. Tränset gjordes rent och likaså lädergrimmat. Luktade gott i sadelkammaren efteråt :-).

Nu började det närma sig kvällning. Jag var lite halvhungrig så det fick bli lite a-fil och müsli och en stunds vila i trädgården fram tills dess M1 och P kom vid 18.30-snåret.

M1 gjorde iordning Oktawia för ett litet dressyrpass i ridhuset och strax efter 19-snåret så var pållan placerad i trailern och vi for iväg. T och Lexi följde med in till Karlslund och vi gick en liten promis innan de fortsatte hemåt till lägenheten. Lillan fick finna sig att hänga med mig till ridhuset - skittråkigt tyckte voven ;-).

Oktawia tyckte saker och ting var jobbigt idag också. M1 tränade på att få till böjning i bålen på damen... totalt onödigt tyckte Oktawia ;-), men efter lite kämpande så gick det bättre. Gäller för ryttaren att vara mer envis än Oktawia ;-).

Idag fick det bli avskrittning i ridhuset efter avslutat arbetspass. Det började mörkna på rejält redan vid 20.30-snåret. Börjar bli höst nu...

Var hemma igen vid 21-snåret och pållan blev ompysslad. Lilla Bianca stod och blinkade trött under tiden som jag borstade av Oktawia. Bianca låg nämligen och sov som en liten gris när vi kom in i stallet. Cool liten ponny som kan snarka in totalt när hon blir lämnad själv i stallet :-).

Efter borst av storhäst så serverades kvällsmaten. Matte mockade ur trailern och plockade undan alla prylar. Var klar med allt vid 21.45 och då blev det soffan en stund. Kolla på lite nyheter nu, stryka kläder till morgondagens arbete måste jag göra också... just dé ja, ska komma ihåg att komma isäng i vettig tid också ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0