30/7 Lördag - arbetsdag...

Idag har vi pysslat med hårt slit. Det var lite mulet och lagom temperatur för kroppsarbete på fm. Så T och jag diskuterade lite kring vad vi skulle hitta på. Eftersom det inte var så varmt så passade vi på att städa ur mitt höloft. Något som skulle ha gjorts för evigheter sedan. Låg gammalt hö i ett hörn, som säkert har legat där i 40 år... men värst var det med allt kattbajs... Katterna springer ju runt på höloftet - och de kan vara rätt äckliga ibland... Bland annat så bajsar de i det gamla höt och det är inte så kul att komma in i stallet och man känner bara lukten av kattbajs.

Dessutom så är det viktigt att städa bort gammalt höboss - sånt skit kan ju ta eld om det vill sig illa... Så vi har tillbringat hela dagen med att sopa och ösa i det gamla höt/höboss/damm i gamla sopsäckar. Detta kommer jag sedan att köra till ÅVC eftersom det är så stora mängder att jag inte kan hålla på och elda upp det hemma...

Som tur var så hade jag ansiktsmask på mig! Det blev fruktansvärt varmt uppe på höloftet, och dammigt, och luktade äckelpäckel. Det gamla höt visade sig vara rejält mögligt när vi började röra runt i det. Så ansiktsmasken behövdes, även om det är jobbigt att ha den på sig.

Till sist så var det rent på höloftet... 36 st stora säckar fulla med skit...




Måste erkänna att det nog aldrig varit så skönt att ta en dusch, som efter denna arbetsdag... kändes som om jag var full med mögel, höboss, damm, kattpink och kattbajs. Vi var klara framåt 16-snåret och efter att jag duschat och bytt kläder så fixade jag iordning middag som bestod av potatis, stekt kyckling och en god sås och sallad. Maten smakade hur bra som helst - kanske blir så när man slitit hårt en hel dag.

Efter maten så la sig T och vila middag ute i trädgården - han var helt slut efter dagens slit ;-). Jag passade på att strosa runt lite i min trädgård och kolla in min vallmo :-).

Har inte haft vallmo på flera år, men nu när jag grävt om rabatten så har en massa frön vaknat till liv :-O. Älskar denna 1-åriga vallmo och är jätteglad att den kommit tillbaka :-)



Hittade också en muterad vallmo! Istället för den laxrosa färgen så fanns det en lila variant. En fräck liten nykomling i min rabatt - men rätt läcker ändå :-)



Vallmohav



Jag hann också sätta mig i trädgården och slappa en stund innan M1 och P kom och fixade iordning Oktawia för ett pass på hoppbanan.

Under tiden som M1 var på banan så passade jag och T på att gå en promis med vovvarna. Hann tillbaka lagomt för att se ekipaget skutta över en serie galoppstuds. Tyvärr inte helt lätt att fota med mobilkameran och ekipaget är på väg ut ur bild ;-). Oktawia hade skött sig bra i alla fall. Var lite trött idag också, men inte lika mycket som tidigare i veckan.



Efter hoppasset så blev det avskrittning runt SM-banan innan damen snällt klev in i trailern. T och Lexi åkte hem till lägenheten och jag for hemåt med mina djur.

Väl hemma så blev det ordentlig avsköljning av Oktawia - det tyckte hon var skönt. In med damen i boxen och den väntande havren och jag plockade undan alla prylar. Var precis klar när jag hörde en bil... vem är det som kommer så här vid 21-snåret på kvällen.

Det visade sig vara T som kom tillbaka och han var helt knäckt... han vågade inte vara kvar i lägenheten eftersom han känner sig hotad av sin tokiga granne. Det låg en lapp i hans brevlåda som det stod 112 på och så hade grannen slängt ner skivstängsskivor på hans uteplats. Lappen hade T tagit som en varning om att han ska passa sig och att det är bäst att han har koll på larmnumret...

Jag frågade ifall han fotat vikterna på uteplatsen eller ringt till ordförande för föreningen - men nej. Jag blev riktigt upprörd - så här kan det ju inte fortgå.

Släppte ut hästarna i hagen och så bytte jag om. Tvingade med T tillbaka till stan och jag var skitsur över denna förbannade granne som förstörde min lördagkväll.

På T's uteplats ligger 2 stycken skivstängsvikter av modell tyngre. Om någon vart ute på uteplatsen och blivit träffad av dem så hade man blivit allvarligt skadad eller värre.



Fastkilad i gräsmattan. Denna har blivit slängd med full kraft.




Jag upptäckte också att det låg en stor tuss med hår på backen - vad fan har hänt här egentligen??



T visade mig de 2 lappar som legat innanför hans dörr när han kommit hem. På den ena lappen stod det 112, på den andra lappen kunde han inte läsa vad det stod - men jag såg att det stod HJÄLP på den lappen.

Nu började jag verkligen fundera på vad som hänt under det gångna dygnet... så jag tog lappen och så tog jag med mig Lexi och så gick jag upp till grannen. Knackade på, men ingen öppnade.

När jag kom ner till T igen så hade hans granne på bottenplanet kommit hem - och de visste vad som hänt.

Kvinnan i lägenhete ovanpå T's lägenhet dras till skumma typer. Har en s.k pojkvän som suttit inne i 7 mån för misshandeln i höstas. Kom ut i torsdags och kvinnan tagit tillbaka honom. Dock har pojkvännen inte förändrats ett dugg, utan då under lördagskvällen våldtagit kvinnan och försökt ta livet av henne genom att då slänga skivstängsvikter på henne. Det var T's närmaste granne som ringde polisen.  Pojkvännen var anhållen i sin frånvaro och jag hoppas de snabbt får tag på honom.

Så lapparna och skivorna var inte alls riktat på T, utan hon ville ha hjälp. T var i lätt upplösningstillstånd och tyckte det var en himla tur att han inte hade vart hemma under natten. Men blev ändå lugnad när han insåg att han inte blivit hotad. Dock ska han skriva en störningsrapport och lämna till föreningen. Det är bråk hos kvinnan hela tiden, då hon har en förmåga att släpa hem psykfall, a-lagar etc för hon ska "hjälpa" dem... hon är inte riktigt riktig...

Hur som helst. T ville i alla fall inte sova i lägenheten, så han fck följa med hem till mig igen och occupera gästrummet. Och resten av kvällen så kollade vi lite på TV och försökte gå ner i varv....

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: margaretha

Men herre jösses, vilken dramatik! tur att jag bor ute på lugna landet...



På tal om goda bakverk så kan jag dela med mig av ett av mina specialrecept!



Margarethas bästa bärkaka

3 ägg

2,5 dl socker

175 gr avsvalnat smält smör

3,5 dl vetemjöl

ca 300 gr rabarber, blåbär, hallon, äpplen, nektariner eller vad man gillar för bär/frukt

pärlsocker



Vispa ägg och socker poröst, rör ner smält smör och vetemjöl, häll i smord & bröad form och lägg frukt/bär ovanpå. Strö pärlsocker ovanpå, anpassa mängden lite efter hur söta frukter/bär du använder. Grädda i 175 grader ca 50 minuter.



OBS! Det ska inte vara bakpulver i kakan!

2011-08-02 @ 14:26:36
URL: http://my.opera.com/marti130/blog
Postat av: Lizzie

Tack för receptet :-). Det ska jag testa.

Jo, man skulle kunna tro att det är lugnare när man bor i bostadsrätt - men knäppisar finns det ju överallt...

2011-08-02 @ 23:51:24
URL: http://stallkartorp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0