31/7 Söndag - Hemmapyssel...

Vaknade upp till en solig dag och efter frukost så grejade vi lite hemma i min trädgård. T hjälpte mig med att ta ner en frösådd lönn som helt plötsligt växt sig ganska stor. Tyvärr hade lönnen valt att gro alldeles för nära mitt hus och risken att få den inblåst i kåken var överhängande. Det tog T halva dan att såg ner den bit för bit. Det blev mer löv och ris än vad man kunde tro så han hade att göra ett tag.

Jag själv strosade runt i trädgården med en grep och skottkärra och så plockade jag upp nerfallna äpplen. Hade att göra ett tag - mina äppleträd dignar av äpplen och släpper en hel del... Går ju inte att köra med åkklipparen ifall jag låter äpplena ligga kvar på gräsmattan. Blir fel sorts äpplemos liksom ;-)

Framåt em så hade T lyckats få ner lönnen och det som ska bli ved ligger utanför vedboden i väntan på sågen...



Efter vårt dagsverk ute så började vi bli hungriga och jag fixade iordning italiensk sallad till lunch - smakade bra i värmen.

Fram på em så åkte vi sedan iväg någon km där jag kollade på en liten gård som är till salu. Mest intresserad var jag av stallet. Tyvärr så visade det sig att det inte var tillräckligt högt i tak i stallet. Höjden var cirka 2,4 under lägsta bjälken. Oktawia är 1,65 i mankhöjd och jag behöver alltså ha minst en takhöjd på 2.55 får att det ska vara godkänt. Dessutom var huset grymt sunkigt och det krävs stora pengar i renovering - till detta tillkom ett pris som verkade taget ur rena fantasin... Nä, det får allt bli att ta itu med att höja innertaget på min gamla lagård. Mitt nuvarande stall, som är byggt i logen och har en höjd på 3,6 till lägsta takbjälken, funkar alldeles utmärkt. Pållarna har godkända boxar - MEN det är inte fölboxmått på dem... Dessutom blir det förbannat kallt på vintern! Pållarna klarar ju kylan - det är värre med mig... Eftersom jag tänkte betäcka båda pållarna om ett par år så får jag väl ta itu då med ombyggnad av gamla lagården... 

Även om objektet inte var nåt för mig så var det ett intressant besök för mig personligen. Träffade en man som var född på gården. Eftersom jag vet att det tidigare bott släkt till mig på denna gård. Så frågade mannen ifall han kände till min morfar. Det gjorde han mycket väl och ännu häftigare - mannen ifråga och jag är släkt med varande. Mannen är kusin med morfar. Dessutom så kände han min pappa och min mamma - och under en timmes samtal fick jag rejäl påfyllning av min släkthistoria. Hur kul som helst. Mannen har en stående inbjudan att komma och kolla in min gård - han har åkt förbi och sa att det ser ut som jag tagit väl hand om mitt gamla släktställe :-D

När vi var tillbaka hem till mig så blev det kaffe och lite vila i trädgården. Då kom det faktiskt en liiiiten regnskur som varade i 5 min och då kom partytältet väl till pass. 

Fram på kvällningen så tog jag itu med att piffa upp min utrustning. I morgon kväll börjar mitt ridläger och då är ju utrusningen tvungen att vara i respektabet skicka ;-)

Så under ett par timmars tid så blev båda sadlarna, tre träns och lädergrimman rengjorda med lädersopa och sedan insmörjda med läderbalsam.

Vädret var nu bättre igen och jag kunde hållas ute med mitt pyssel.




Nypustad hoppsadel - svårt att tro att den är från 1988... :-)



Vid 20-snåret så förpassade sig T och Lexi tillbaka till lägenheten. Fick ett SMS senare om att det vart lugnt under natten så det var OK att vara där.

Vid 21-snåret så var jag klar med mitt läderputsande och satte mig ute med datorn. Vid 21-snåret så kom kamrat CL och hennes dotter S. S är ju Alfons nya matte och S hade Alfonsabstinens ;-). Efter en stunds gos med Alfons så var hon nöjd för den här gången. Det är bara 2 veckor kvar sedan så får ju Alfons flytta hem till sin nya matte :-).

Resten av kvällen tillbringades i soffan och TV:n en stund - och det var allt för idag!

/Lízzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0