4/8 Torsdag - Städning del 1...

Även idag var det en strålande sommardag. Tyvärr så var jag bara tvungen att ta tag i det där med städning. Har inte städat på cirka 2 veckor och med kattungar i huset så blir det rätt tillställt. Så trots det varma vädret blev det innejobb för min del. Började med att putsa fönster i kontoret, köket och badrummet. De var fula med damm och framför allt fluglortar så fönstrena var i stort behov rengöring.

När fönsterputsningen var avklarad så började jobbet med plocket och dammningen. Det var jobbigt i värmen... och jag orkade bara göra klart sysslan på undervåningen. Får göra klart städningen i morgon. På em så var jag tvungen att sätta mig i trädgården för det var för vamt at thålla på med städningen ;-). Så det fick bli lite kaffe och så min bok. Var ute resten av em och lästa klart min bok, tog bara en paus vid 15-snåret för att släppa in pållarna i stallet. Sedan så fortsatte jag min läsning tills det var dags att dra på sig ridkläderna och fixa iordning pållan. Vid 17.30 var vi sedan klara och det var full fart in till ÖFK. 

 
Teoripasset idag bestod av praktiska övningar för oss elever. Vi fick jobbade i ihop två och två. Varje par fick i uppdrag att plocka ihop ett träns från lösa delar, dock fick varje par i uppdrag att ta med speiclelt bett, ev hjälptyglar, lite olika nosgrimmor osv. Jag och min kamrat S fick i uppdrag att plocka ihop ett träns med remontnosgrimma och 2-delat gummibett. Detta skulle även passas in på en kuse. Eftersom Otkawia har träns med remonstnosgrimma så var det inga problem att plocka ihop ett sådant träns ;-). Vi fick även godkänt på tillpassningen :-).

När teorin var avklarad så satte min grupp igång med mockningen innan vi fikade och kollade lite på de andra som red. Sedan blev det dags att göra iordning kusarna för vårt eget ridpass. T dök upp strax innan jag skulle rida och han hade med sig min videokamera. Idag blev jag alltså filmad under mitt ridpass :-).

Oktawia skötte sig bra idag också. Jag däremot hade lite problem med kroppen ;-). Visade sig att jag hade rejäl träningsvärk i min ländrygg... så nåt rätt gjorde jag visst i går ;-).

Jag kämpa på i alla fall och försökte komma åt pållans högra sida och lyckades riktigt bra stundtals :-).



Försöker tänka på att inte luta mig framåt i galoppen och sänka mina fötter... men lätt är det inte ;-)



Får här lite hjälp med att lossa pållans höger sida och få kontroll över höger bogen.







Efter ridpasset så blev pållan avsvampad och så snällt in i trailern. Vid 22-snåret var vi klara och vi for alltså hemåt.

Var klar med allt i stallet och hästarna strax innan kl 23 och som vanligt blev det soffan och Navy CSI som fick avsluta kvälle. Soffhäng är ju allt man orkar med så här efter ett ridlägerspass ;-). Och detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0