5/8 Fredag - Städning del 2

Idag hade jag ställt klockan och kom faktiskt ur sängen tidigare än vad jag gjort på hela semestern... ;-) Men på måndag är det åter till jobbet efter 5 sköna veckor - alltså behöver jag försöka hinna justera tillbaka dygnsrytmen lite granna ;-)

Planen för dagen var att städa klart huset. Skönt att börja jobba och ha storstädat innan dess. Började med att ta ner gardinerna i sovrummet och stoppa in dem i tvättmaskinen. Det var strålande sol även idag så när tvättmaskinen var klar så torkade gardiner tämligen snabbt.

Jag började städningen med att putsa fönster och altandörren i sovrummet. Dammade hela övervåningen, hann ju inte med den igår. När dammningen var avklarad så var det fram med dammsugaren och jag dammsög hela huset så svetten lackade... att svettas var ju inte direkt svårt med tanke på värmen ;-).

Efter dammsugningen så blev det lite lunch, champinjon och skinksallad - smakade mums. Efter lunchpausen så fortsatte jag med städningen. Toaletter och badrum fixades och till sist så moppade jag av golven och så på med mattorna. Även de nytvättade gardinerna blev strukna och uppsatta i sovrummet igen.

Äntligen huset i representabelt skick :-).

Dock ingen vila ännu. Ut till stallet och fixade mockningen. Nu var det lite svalare ute och när jag kollade till pållarna så var det ingen av dem som visade intresse av att vilja komma in. Alltså fick de vara kvar ute.

För in egen del så blev det äntligen lite vila och uppladdningen inför kvällens sista ridlägerpass.

Tog med mig en bra bok och en mugg cappucino och förpassade mig ut i trädgården. 

Tycker detta är mycket lämplig uppladdning - eller hur :-).



Idag började kvällens ridläger 2 timmar tidigare än vad vi gjort övriga tider. Folk vill hem tidigare på fredagkväl ;-). Och så var det visst några som skulle ut på krogen ;-).

När det så var slut på min uppladdning och jag dragit på mig ridkläderna - då kommer det äntligen lite regn! Fick hux flux leta rätt på en regnjacka för att inte bli blöt när jag plockade in pållarna. 

Oktawia blev lite snabborstad. Och så på med skydd och in i trailerna. Mot ÖFK!!

För att spara lite tid så blev det ingen teori idag. Mitt gäng skulle rida som grupp nr 2 - så jag hann snacka med ridlägerkamraterna och så göra iordning pållan ordentligt. Hon hade blivit lite blöt på ryggen av det lilla regn som kom, men var nu torr och jag kunde rykta ordentligt.

Ridlägrets 5:e och sista ridpass visade sig gå riktigt bra. Jag hade inte heller så mycket träningsvärk idag. Har klarat mig undan från ridsår ;-). Lite stel i kroppen var jag, men funkade hyfsat.

Oktawia skötte sig bra. När jag väl fick ordning på hennes högersida så skötte hon sig till och med extremt bra :-). 

Den gångna veckan har varit mycket bra för mig. Instruktören CJ tyckte att Oktawia blivit bättre och bättre för varje dag som gått. Konstaterade att min pålla verkligen trivs med att få jobba igenom sin kropp ordentligt varje dag. Jag fick positiv feedback då CJ tyckte jag förbättrat min ridning under gångna veckan. Mycket bättre koll på mina händer, framför allt min glappande högerhand. Blivit snabbare på att komma åt Oktawias högersida, även om jag stundtals glömmer bort mig och blir lite långsam - men fredagen skötte jag mig mycket bättre än i måndags :-). Ska nu bara försöka få ordning på mig själv i galoppen, komma ner ordentligt i sadeln, inte luta mig framåt och slappna av i benen så de blir "längre". Bara att jobba vidare och se glad ut med andra ord :-). 

Är i alla fall mycket nöjd med min vecka :-D

Efter passet så blev pållan omskött. Vi fikade lite och hade lite eftersnack. Pållan placerades i sin trailer och jag mockade ur boxen efter henne. Och så var det tack och adjö och vi for hemåt.

Var hemma vid 20-snåret och precis när jag kom hem så ringde kamrat CL. Alfons nya matte var "Alfonssugen" och de undrade ifall de kunde komma över och gosa med Alfons. Självklart var de välkomna - jag skulle ingenstans resten av den här kvällen.

När CL och S dök upp så hade jag hunnit bli klar med pållarna och släppt ut dem i hagen igen. S fick gå in till Alfons och CL var kvar ute hos mig och pratade lite under tiden som jag smorde rent sadel och träns. När jag var klar i stallet för kvällen så gick vi in och roade oss med små busiga kattungar. Jag rotade nämligen fram ett par leksaker, fjädrar på pinne. Vips så förvandlades båda kissungarna till veritabla fjäderdödare ;-). Slutade med att de fick grepp om fjäderbunden, tog hela rasket, med pinne och allt, och stack iväg. Att försöka ta tillbaka pinnen var ingen lek... även små kattungar har vassa klor och tänder ;-).

När sällskapet hade åkt så fick det bli soffan och TV:n för min del resten av kvällen. Kollade på Tyst vittne på TV4+. Gamla avsnitt, men det spelade inte så stor roll. Har i alla fall glömt bort vad jag tidigare sett eller inte sett ;-).

Och detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0