8/8 Måndag - Åter till arbetet...

Idag var det till att chocka kroppen! Upp kl 6.30!!! Funkade faktiskt bra, kom isäng i vettig tid igår kväll. Tror Lillan var MYCKET tröttare än jag... det var inte alls självklart att Lillan skulle lämna sängen så tidigt på morgonen... ännu värre var ju också att det bara var 12 grader ute - inte skönt alls tyckte Lillan... värmeälskande jycke som hon är ;-)

Så full fart till jobbet. Kom ihåg inloggning till dator och mail. Har inga möten inbokade denna veckan och det är skönt att hjärnan får vakna till liv sakta men säkert. Jag kom i alla fall ihåg att ringa till min veterinär på morgon för att få nytt recept på P-piller till katterna. Detta hämtades ut på vägen hem efter jobbet.

Var hemma igen strax efter kl 17, T stod och väntade på mig när jag kom hem. Han hade precis kommit efter att ha varit ute en sväng i skogen. Han hade letet efter svamp i skogen i närheten av mig, men inte hittat nåt. Istället blev det kaffe hemma hos mig.

Jag kände mig hyfsat pigg så här fram på kvällningen och efter kaffe och lite mat var det full fart ut. Efter att ha suttit inne på kontoret hela dagen så var det skönt att få komma ut och röra på sig lite. Det var uppehåll, men lite kyligt. Dock himla skönt ute. Jag tänkte börja med att plocka upp fallfrukt, men när jag väl skulle sätta igång så hade T redan plockat upp alla äpplen. Istället kunde jag koncentrera mig på att träna lite med Bianca innan M1 och P skulle dyka upp.

Så in med pållarna i stallet och fixade iordning Bianca. En lite lätt stressad Oktawia fick finna sig i att bli lämnad själv i stallet när jag sedan gick ut med Bianca ;-).

Det blev promis på vägen som lite uppvärmning. Sedan jobbade jag med Bianca på min vändplan. Tränade på att igångsättning till trav och hon fattar nu var smackning betyder.




Bianca har också lärt sig snabbt vad "proo" betyder - då blev det tvärstopp ;-)



Jobbade med fröken i 15 min och det är ungefär så länge som hennes lilla hjärna klarar utan att koka över. Så jag var lagom klar när M1 och P kom åkandes.

En bil!! Bäst att stå här hos matte ;-)



Avslutade arbetspasset med att skritta på vägen innan vi återvände till stallet. En mycket trött liten ponny blev sedan placerad i sin box. Istället blev Oktawia iordningfixad för ett dressyrpass inne på ÖFK. Vid 19.30 stod pållan i trailern och vi åkte iväg. T följde med in till ÖFK och under tiden som M1 värmde upp pållan så tog jag och T en promis med jyckarna.

Kunde sedan kolla en stund när ekipaget jobbade på ÖFK's nya utabana. Oktawia var för dagen taggad och pigg. Det kyligare vädret gör det trevligare att jobba än den högsommarvärme som var förra veckan ;-)



M1 avslutade passet med att rida igenom LB:2 programmet och pållan skötte sig rätt bra.



Var hemma igen vid 21-snåret och pållan blev ompysslad, fick sin havre. Jag plockade rätt på alla prylar under tiden som pållan käkade sin havre. Sedan blev det ut i hagen igen för pållarna och jag själv förpassade mig in i huset och hann se slutet av CSI NY.

Mycket mer än så kommer inte att hända ikväll. Nu är det dags att förpassa sig till sängen så man orka upp i morgon bitti ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0