19/12 Måndag - Isisgt...

Det hade inte kommit så mycket snö under natten. Var bara någon cm, men total ishalka var det i stället. Så man fick åka lugnt till jobbet. Full rulle på jobbet hela dagen så mångaden försvann i ett snabbt tempo. Vid 17-snåret var det i alla fall dags att fara hemåt - fortfarande snorhalt ute. Så jag bestämde mig för att pållan fick ha hagvila idag. Jag hade dessutom en del att göra hemma.

På jobbet blev jag påmind om att vi i morgon har APT med jultema. Ska ha med julgodis och så julklappar till ett julklappsbyte. Temat är återvinning. Alltså - man tar något gammalt som man har hemma och ger bort istället för att slänga det :-).

Så när jag kom hem var det full fart. I med lite mat och tog sedan itu med stallfixet. Mockade, fyllde på nytt strö och fixade maten. Vattenhinkarna gjordes rent, men fyllde inte på något nytt vatten utan vattendunkarna ställdes in i sadelkammaren. Ville inte riskera att vattnet skulle frysa.

När jag var klar med stallet så blev det en ligth-städning av undervåningen. Funkar himla bra att använda microfibermopp när man behöver få upp grus och hår. Passade också på att sätta igång en tvättmaskin och när städningen var avklarad så fixade jag iordning julklappar till morgondagen. När jag ändå hade ångan uppe så passade jag på att släpa fram strykbrädan och järnet. En timme senare så hade jag varit duktig och fixat iordning hela högen med stryktvätt. Kändes skönt att få undan lite hemma :-).

Var klar med allt småpyssel när kl var 20.30 - dags att ge sig ut i vintermörkret igen. Lillan fick täcke på sig och så full fart ut. Pållarna kom snällt in i stallet när de hörde att jag serverade kvällsmaten. Kollade igenom pållarna och allt var bra med dem. Stallkatterna fick mat och så var jag klar i stallet för den här gången.

Kvällen avslutades sedan i soffan framför CSI och nu börjar är det dags att gå och knoppa. Så detta var allt för idag.

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0