24/12 Lördag - Julafton...

Dags för julafton idag. Som vanligt upp och släppte ut pållarna. Sedan in i huset och fixade iordning mig själv och lite frukost. Under förmiddagen så förberedde jag lite mat. Fixade en ungsomelett och saffranspannkaka. Resten av julmaten var tänkt att fixas under em.

Vid 11.30-snåret var det dags att ta itu med pållans motionspass. Solen sken och det var mer vårkänsla än julaftonskänsla. Det fick idag bli ett litet ridpass i sommarhagen och det funkade bra. När motionspasset var avslutat så blev det hagen igen för pållarna och lunchhöt serverades. Jag fixade klart allt med mockning och fix av hästmat efter ridpasset. Avslutade det hela med att julpynta stallet - julafton till ära :-). Granris, äpplen och hårtbörd hängdes upp i boxarna.

Pållarna ska ju också få lite julafton ;-)




När stallfixet var avklarat så var det dags att få i sig lite lunch. Gjorde iordning risgrynsgröt och skinkmacka - smakade bra. När ätande var avklarat så var det dags att fara iväg till Kumla. Tanken var att vi skulle hälsa på T's pappa, men när vi kom dit strax efter kl 14 så var han inte på plats. T's syrra hade varit där och hämtat honom. T hade messat på fm och frågat vilken tid och om det var på julhafton som systern skulle hämta pappan, men inte fått något svar. Så vi fick åka tillbaka i ogjort ärende.

Vi tog vägen över lägenheten och kollade till den sedan så allt var OK sedan åkte vid vidare till Kartorp och satte igång med att laga lite mat.

T skalade potatis till jansson och jag fixade sedan iordning den. Köttbullar, prinskorv stektes och jag fixade klart omeletten.
Så vid 17-snåret var vårt lilla julbord klart - inte så överdådigt - men fullt fullt tillräckligt :-)




Julmaten smakade mycket bra! Mätta och belåtna blev det sedan soffan och TV. Kaffe och efterrätt i form av saffranspannkaka, med tillbehören vispgrädde och björnbärsssylt - mums :-)

Efter lite vila så var det dags att öppna julklapparna. Massor av fina julklappar fick jag så jag måste ha varit väldigt snäll det gångna året ;-). Av T fick jag en elektrisk värmefilt - precis vad jag behöver som bor i ett gammal dragit hur :-). Övriga julklappar är också jättefina och bra att ha saker. Inte nåt som man vill gömma i nåt skåp - det är bra :-)

Kvällen avslutades sedan med ytterligare frosserier i form av mögelost, kex, fikonmarmelad och portvinet Grådask. Kollade på en film under tiden och så avslutades årets julafton.

God fortsättning alla läsare :-)

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0