25/12 Söndag - Juldagen...

Idag har det inte varit lika fint väder som igår. På fm blåste det inte så farligt, men det tilltog under dagen.

Pållarna blev utsläppta vid 8-snåret som vanligt. Sedan in i huset och fixade iordning mig själv. För en gång skull var jag inte sugen på frukost, var fortfarande mätt sedan igår. Lite kaffe blev det i alla fall. I övrigt så tog jag det lugnt under fm. Slösurfade lite och kollade på TV samtidigt. Plockade iordning på de fina julklapparna - de kommer väl tillpass :-)Mitt på dan så blev det stallet en vända och jag fixade mockningen och hästmaten. Pållarna blev serverade sitt lunchhö och så förpassade jag mig in i huset.

Fram på em så hängde jag med T till Marieberg en vända. Idag började ju mellandagsrean ;-)

Vi var inne en vända på Mediamarkt, men hittade inget spännande där. Gick vidare till Elgiganten och kollade runt lite. T letade efter någon film - som vanligt ;-). Jag hittade däremot ett trådlöst tangentbord och mus för 150 kr, eftersom jag hällde vatten över mitt föra så det slutade funka. Så fick ett nytt tangentbord följa med hem. Att det dessutom var spillsäkert var ett plus i kanten :-).

Väl hemma igen så var det dags för lite mat, och det fick bli rester från igår. Snabbt blev vi mätta och belåtna.

Vid 17-snåret så var det dags att förpassa sig ut i stallet igen. Väntade på att M1 och P skulle dyka upp. I väntan på dem så började jag putsa på lite läder - vilket var välbehövligt. När M1 och P dök upp så blev pållarna in plockade i stallet. När sedan pållan skulle bli iordninggjord för ett ridpass i ridhuset, så vidade det sig att ena bakskon satt alldeles för lös. Försökte slå dig den med hjälp av en söm, men lyckades inte. Dags för hovis!

Istället så fick fick det bli pyssel i stallet. M1 borstade på pållan och klippte hennes man. Jag fortsatte med lädervården så båda sadlarna fick sig en omgång inkl tränset.

När vi var klara istallet så åkte M1 och P vidare och jag själv förpassade mig in i huset. Det hade börjat blåsa upp rejält under kvällen och värre blev det.

Jag tillbringade ett par timmar med att sitta framför datorn och jobba med att göra iordning en fil för att sammanställa svaren för mina enkäter till C-uppsatsen. Hann också fylla i svaren för 5 av enkäterna. Varje enkät innehåller 20 frågor, men några har många underfrågor. Totalt är det 137 parametrar som ska jag behöver ta hänsyn till. Jag är glad att jag "bara" svaren från ett 50-tal enkäter att knappa in i min lilla fil ;-).

Strax innan 21-snåret gav jag mig ut i stallet för att kvällsmata pållarna - nu var det full storm ute och jag kände mig nöjd med att pållarna fått stå kvar inne under kvällen. De hade nog blåst bort annars... 

Pållarna fick sin kvällsmat och vattenhinkrna fylldes på och så var jag klar i stallet för idag. 

Planen var nu att parkera mig i soffan och kolla på Morden i midsomer, och jag gjorde ett försök... tyvärr så har jag parabol och den mår inte så bra när det blåser storm ute - lätt glappkontakt kan man säga att det blir. Så jag har bild lite hipp som happ. 

Ska det bli något sammanhängande att kolla på ikväll så får det nog faktiskt bli en dvd-film eller nåt ;-)

En som i alla fall inte hetsar upp sig över stormen - det är Nalle. Han är rätt nöjd över att alla julklapparna är borta från HANS plats under julgranen ;-)

God fortsättning från Nalle och hans vänner :-)/Lizzie 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0