26/12 Måndag - Annandag jul...

Vilken storm det varit under natten... Dagmar drog in under kvällen och det blåste bara värre och värre. Det kändes som om det var värre storm än både Gudrun och Per för några år sedan. När jag skulle gå och lägga mig så vågade jag inte lägga mig i sovrummet. Det vetter mot väster och där låg vinder på så till den milda grad att fönsterrutorna bågnade inåt. Så istället gick jag och la mig i gästrummet istället. Huset har i princip stått och hoppat i vindbyarna.

När jag vaknade i morse så var jag mest förvånad över att hus och stallet faktist stått pall för stormen. Släppte ut pållarna och baksidan av stallet hade klarat sig bra. Endast 5 tegelpannor hade blåst ner från taket. Däremot så var hästarnas vattentunna borta och vart den blåst iväg var en annan femma. Hämtade en hink som jag vattnade pållarna ur innan jag gick in i huset för att fixa iordning mig själv. Frukost intogs i soffan framför TV:n och under värmefilten ;-).

Efter en stunds soffhäng och morgon-TV så tog jag tag i dagen. Ut och fixade stallet. Inspekterade huset och upptäckte att utelampan blåst sönder, själva kupan var borta och en naken glödlampa syntes. Ett par betongpannor hade också flyttat på sig vid västra gaveln på huset och då ganska högt upp. Kollade med T ifall ha kunde hjälpa mig då han lagt rätt dessa tegelpannor tidigare. De flyttar alltid på sig vid storm så han har lagt rätt dem tidigare. T kunde fixa det hela åt mig framåt em.

I väntan på att T skulle dyka upp så ägnade jag in tid åt min C-uppsats. Jobbade med teoriavsnittet och koncentrerade mig på att läsa en engelsk bok - tar ju lite längre tid än när det är svensk facklittertur ;-). 

Fram på em kom T och vi gav oss ut och han hjälpte mig att lägga rätt tegelpannorna på huset. Kändes viktigast eftersom regnet hängde i luften. Jag hade också letat rätt på tjock genomskinlig plast och silvertejp. Detta användes för provisorisk lagning av utebelysningen. Vill ju inte att det ska regna in på lampan - alltså fick den en liten plastmössa på sig. Funkar i alla fall och så får jag shoppa ny utebelysning så småningom...

Vi gick ut en vända och vandrade runt utanför hästhagen och T lokaliserade faktiskt vattentunnen. Den hade blåst in i sly bakom garaget. Jag hittade dessutom vattentunnan som blåste bort förra vintern - lite bonus sådär ;-)

Vi passade också på att käka upp de sista resterna av julmaten innan T och Lexi frotsatte till lägenheten. Jag återgick till min C-uppsats igen och jag jobbade med en resten av em och kvällen. Lyckades fylla på med 3 st A4-sidor så är nu i princip halvvägs. Stormen tog fart igen så pållarna fick komma in vid 20.30 tiden och vid 21 skulle jag kolla på TV. Det funkade inte så bra. Även denna kvällen så hade jag ingen bild på TV:n pga storm. Jag hade i alla fall ström och Internet funkade - alltså så överlevde jag.

Däremot så var det inte så himla lätt att gå och lägga sig... stormen för oväsen och jag funderar nog på att det få bli gästrummet i natt också...

Roligare än så här blir det inte idag.

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0