10/2 Torsdag - Snö...

Idag blev det bussen. Visste att ett snöoväder var på väg, och trodde det skulle redan börjat snöa tidigt på morgon. Dock kom snön på fm och det var rejält med snö när jag skulle hem. Insåg att jag skulle ha svårt att komma iväg till ridhuset med pållan om jag skulle köra med mig gamla Volvo. Kollade med T och han kunde tänka sig att vara chaufför och ställa upp med sin Honda CR-V.

Så T kom och hämtade mig vid 16.30-snåret. På väg hem till mig så stannade vi till vid Subway och shoppade med oss mat hem. Hade inte tid att laga mat direkt när jag kom hem ;-).

Väl hemma så var det MYCKET snö som hade kommit. Drygt 1 dm blötsnö, så 4-hjulsdrift kändes som att bra grepp för att kunna ta sig av gårn' med häst och trailer.

Vi käkade maten och sedan så var det bara för mig att sätta fart ut till stallet. Hann fixa allt i stallet innnan M1 och P kom och pållarna fick finna sig i bli intagna. Oktawia blev av med sitt mycket blöta täcke, fick sedan käka lite hö under tiden som hon blev iordninggjord för ridpasset. Damen började ju frysa - som vanligt. Men hö funkar ju bra för att få upp värmen.

T och jag fixade klart med trailern och det var inte helt lätt att få oss den från sin plats. Har ju lite uppförsbacke innan den hamnar på rätt plats för Oktawia att kliva på. Så även T's Honda fick kämpa i snön!

Vi kom ialla fall iväg till ridhuset utan problem. Grusvägen och Grävevägen var plogade så det var inga problem att köra. Halkigt är det ju så man får ju ta det lugnt.

Eftersom Lillan var med så tog jag och T en promenad med henne för att hon skulle få rasta av sig. Det verkade funka, hon var inte alls lika gnällig när vi sedan kom in i ridhuset. T tröttnade dock rätt fort att vara i ridhuset så han gick en vända till med Lillan. Jag stannade kvar och kolla på pållan och M1. Idag så skötte sig pållan bra i alla fall ;-).

Vid 21-snåret så var vi på väg hem igen. Snöade fortfarande och jag funderar på hur mycket snö det kommer vara i morgon :-O

När vi kom fram till mig så lastade jag ur nedanför kullen och T körde upp tomt släp. Var så pass mycket blötsnö att det var lika bra att ta det säkra för det osäkra. Trist att sladda runt i en brant backe med pållan i släpet. Då går jag hellre upp med henne ;-).

In med pållan i stallet. Hjälpte T att placera trailern på rätt plats och så åkte han hem till lägenheten. Jag fixa klart i stallet och serverde pållarna kvällsmaten. Hann sedan se andra halvan av CSI Miami ;-)

Har kollat på nyheterna, väntar bara på vädret - sedan blir det sängen!

Så roligare än så här blev det inte idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0