2/2 Onsdag - Åter till ridhuset...

Även idag blev det en tur till ridhuset. Hemma är det ju is, blåst och mörker. Inte alls kul att behöva ge sig ut. Jag var inte heller på något bra humör, har haft ont i huvudet hela dagen, vilket gör att jag blir extremt trött. Blåsten gör ju inte att jag mår bättre direkt, men vädret kan man ju inte påverka så himla mycket. Så det är himla skönt att det finns ridhus inom vettigt avstånd. Även om det är himla tradigt att hålla på med trailern så är det himla skönt att det bara ta 10 min att åka till ridhuset. I alla fall dagar som denna.

jag var hemma strax efter kl  17. Hoppade i stallkläderna på en gång. Fick i mig i mig lite mat och så ut till stallet. Idag blev det mockning i raketfart. Lyckades mocka båda boxarna på 20 min idag - något typ av rekort ;-) - eller så var det lättmockat!

M1 kom strax efte 18-snåret och pållan blev inplockade från hagen. Lilla Bianca fick gå en omväg för att komma in... runt hela hagen utmed staketet - där var det nämligen inte is...

Oktawia blev iordninggjord för ett litet träningspass i ridhuset och strax efter 18.30 lastade vi pållan och for försiktigt mot ridhuset - halt var det idag!

Arbetet för dagen var som vanligt övergångar och se till att damen reagerar på hjälperna på direkten. M1 ställde inte lika höga krav på pållan idag, utan hon fick jobba i lite lättare form. Pållan skötte sig bra. Såg avslappnad ut från min synvinkeli alla fall. M1 får ju driva hela tiden, men här gäller att vara envis och konsekvent. Ge sig tusan på att häsen ska röra sig framåt helt enkelt ;-). Till sist så faller väl pusselbiten på plats. Har ju lyckats få ordning på andra saker när det gäller damen, så det ska väl vara själva tusan om det inte skulle gå att få lite fart på henne ;-)

Vi var hemma igen strax efter kl 20 - skönt att vara hemma lite tidigare, men fick ju stressa som en blådåre för att få till det också ;-).

Pållan blev omhändertagen och så fick pållarna sitt kvällshö. Jag pilockade undan prylar i stallet, mockade ur trailern osv, därefter serverades kraftfodret och stallet släcktes sedan för natten.

Helt otroligt nog så var jag alltså klar en stund INNAN kl 21 ;-). Blir Efterlyst på 3:an resten av kvällen och sedan blir det nog till att förpassa sig till sängen. Måste bli av med tröttheten...

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0