23/2 Onsdag - Hemmakväll...

Idag blev det bussen till jobbet, frös som sjutton när jag väl stämplade in. Kylan början verkligen kännas i kroppen och det kändes som om jag hade behövt vara hemma och elda hela dan för att få upp värmen.

Jag började igår med att trappa ner på min medicin mot min trigeminusneuralgi. Enligt min läkare så ska neuralgin gå i skov och då ska jag sätta ut medicinen. Försökte sätta ut den för en månad sedan - men det gick inte. Men tanke på smärtgenombrottet jag fick i lördag så får vi se hur det går den här gången.

Fram på dan så kom huvudvärk smygande och efter fikat så var det rent bedrövligt Dock var det svårt för mig att veta om det är vanlig huvudvärk, migrän eller neuralgin... Kände mig helt färdig så jag ringde till T för att tigga skjuts hem och det fick jag.

T kom och hämtade med strax innan 16.30, han var ju tvungen att åka hem och hämta Lexi först. Det var himla skönt att slippa gå fram och tillbaka till bussen.

Vid hemkomsten stoppade jag i mig ett par Alvedon och så lite mat. T stannade kvar och fika innan han var tvungen att åka hem igen. Min huvudvärk blev lite bättre av Alvedonet, men släppte inte helt och hållet.

Skulle väl egentligen behövt gå och lägga mig, men eftersom jag planerat in vilodag för Oktawai så hade jag en hel del pyssel jag behövde ta tag i hemma. Tvättmaskinen blev fylld, ren tvätt blev ihopvikt och förpassad in i garderoben. Tömde diskmaskinien på ren disk och fyllde sedan på med smutsig. Vattnade blommorna - det var ett tag sedan såg jag *harkel*. Fixade alla kattlådor och samlade ihop ett helt gäng soppåsar. Så sakteliga blev jag klar i huset och då var det dags att ta itu med stallsysslorna.

Lillan tyckte det var mycket trevligare att ha sin matte inne och pyssla ;-). Då kunde hon ligga i skinnfåtöljen framför kaminen och ändå ha koll på vad jag pysslade med.

När vi sedan - fullt påpälsade båda två - gick ut till stallet så var det -15 grader ute. Inte skönt alls. Lillan var snabb med att göra sina behov. Sedan satt hon i en box och väntade på att jag skulle bli klar med mockningen. Att passa på att snosa runt ute fanns inte med på kartan. Alldeles för kallt för hennes små tassar. Avslutade utesysslorna med att gå ner med soporna och sedan var det dags att gå in i stugvärmen - inte en sekund för tidigt enligt Lillan ;-). Jag hann inte ens få av henne täcket innan hon var placerad i fåtöljen framför kaminen ;-).

Väl inne så har jag hunnit fixa med lite jobb till Gränsbrytning. Eftersom jag fortfarande har ont i huvudet, så fixade jag bara en del av mina uppgifter. Klarar inte av att skynda mig när skallen inte är med. Resten av jobbet får fixas i helgen.

Det enda som är kvar att göra är att ta in pållarna och ge dem mat. Nu är det -18 grader och kallare lär det bli i natt. Har gjort iordning extra hö för natten så de har mat så de klarar kylan. Även ljummet vatten serveras till pållarna, tycker mig märka att de dricker bättre när de får ljummet vatten. Det ska inte spela någon roll egentligen - men på mina hästar verkar det vara så att ljummet vatten är trevligt att sörpla i sig när det är kallt ute.

När sista svängen ut till pållarna är avklarad, då blir det sängen nästa. Förhoppningsvis är jag piggare i morgon.

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0