9/2 Onsdag - Aktiv kväll

Full fart hem efter jobbet. Jag åkte bil idag så jag var hemma vid 16.30-snåret. Först fick pållarna sin em-mat och sedan satte jag fart inne. Fixade iordning hos Kajsa och hennes sista kattunge, och så städade även hallen på övervåningen. Fortsatte sedan till verandan och gjorde rent sandlådorna där och sopade golvet. Kissarna fäller... Gjorde sedan en snabbstädning i resten av undervåningen och var klar till 17.30. Nu var det bara att sätta sig ner och vänta på kattspekulanter.

Kajsas sista kattunge var såld, en kompis till mig har köpt henne som julklapp till sin syster. Så den kissen blev hämtad idag. Nya matte och husse kom vid 18-snåret. Då kom även spekulanter som var intresserade av Signe och Sotis. Spekulanterna fick bekanta sig med kissarna under tiden som jag tog han om Å och hennes sambo. Deras kissunge blev avmaskad och instoppad i en bur och snart så bar det av till det nya hemmet. Kissen är hur söt som helst så det kommer säkert gå jättebra. Fick en rapport längre fram på kvällen att tagit nya hemmet i besittning ;-)

Tjejen och killen som var intresserade utan Signe och Sotis ville ha kissarna och nu började ett annat projekt. Att få i dessa katter avmaskningsmedel och få in dem i varsin bur.... en sak är att hantera 12-veckors kattungar... en katt på 6 månader är både stark och snabb! Sotis rymde ur buren ganska snabbt, men blev snabbt infångad igen. Signe rymde också, och gömde sig under min hörnsoffa... det tog ett tag innan vi fick tag på henne och då var den stackarn vansinnigt stressad. Dessutom hade hon hunnit både bita och riva mig ordentligt. Till sist så lugnade sig katterna och burarna höll ;-). Och till sist så åkte kissarna mot sitt nya hem i Motala!

Kändes väldigt tomt och tyst när alla hade åkt.... :-(. Samtidigt är jag himla glad över att jag fick tag på en ny familj till Signe och Sotis - det låg nämligen nära till hands att det närmade sig en avlivning för dessa två. Jag kan ju inte ha hur mycket katter som helst - så är det ju. Har ju fortfarande ett gäng kvar... Nalle, Tussan, Minna, Kajsa, Lisa, Tyson, Punkar och så stallkatten Prickan. Så jag är inte utan katt på nått sätt ;-)

Jag är också väldigt nöjd med hur Lillan uppförde sig när det ramlade in ett gäng främmande människor i huset. Hon var nyfiken och hälsade lite försiktigt. Om hon får hälsa i sin egen takt och ingen "slänger" sig över henne så blir hon inte rädd. När vi sedan gick upp till övervåningen för att hämta kattungen så var hon minsann med och höll koll på vad som hände. Hon skulle även vara med och jaga fram stackars Signe, men där gick gränsan ;-). Då blev Lillan placerad i badrummet eftersom hon skrämde slag på kattstackarn ;-).

Tog tag i mig själv och förpassade mig sedan ut till stallet. Fixad hästmaten och mockningen, i övrigt får pållan vila idag. Hann också jobba en stund åt Gränsbrytning idag, och sedan var det dags att släppa in pållarna.

Det blev en snabb koll av pållarna och så serverades kvällsmaten.

Avslutade kvällen med att se slutet av Efterlyst och så lite nyheter. Nu är det dags att förpassa sig till sängen - känner mig helt slut.

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0