13/1 Torsdag - Ridhuset igen...

Efter en hektisk dag på jobbet så var det full fart hem. Hade bil idag eftersom jag behövde handla mat, både till mig och till pållarna.

Alltså blev det först ett besök på Granngården där lucern, groov 125 och soja inhandlades. In med 3 st 25 kg säckar i bilen. Åkte vidare till Willys och så ett snabbt in och shoppade lite mat åt mig själv. Behövde fylla på lite förnödigheter i kylskåpet. När shoppingen var avklarat så var det full fart hemåt.

På vägen hem så lyssnade jag på radion och hörde något som faktiskt gör mig lite upprörd. På lördag börjar en laglig vargjakt och det har beslutats, mot EU's rekommendationer, att här i Sverige behövs det skjutas 20 st vargar av vår mycket lilla vargstam.

Till denna vargjakt har det kommit in anmälningar från jagare som vill vara med och skjuta dessa 20 st vargar - 6500 jägare har anmält sitt intresse över att få vara med på vargjakten - det blir 325 st jägare på en varg!!!

Nog för vargen är ett rovdjur, men är en ensam stackars varg så farlig att det behövs 325 jägare för att skjuta den??? Jag tycker det mer liknar mer förföljelse och hat till ett visst djur.

Tycker det hela verkar helt sjukt och stärker ytterligare mina fördomar för jägare - det är inte helt normalt folk! Bäst att man låser in hästar, hundar och katterna så de inte hamnar ivägen för någon "förlupen" kula! Usch!

Nåja, väl hemma så var det bara att sätta full fart. In med maten i kylskåpet, käkade en macka lite snabbt och så byte till stallkläder.

Det blev sedan full fart i stallet. Mockade i raketfart och höll på och släpade in spån när M1 och P kom. Fixade klar med spån och vatten, sedan kunde pållarna komma in. Eller rättare sagt - M1 gick ut och hämtade de små liven ;-).

Under tiden som M1 fixade iordning Oktawia så fixade jag iordning bil och trailer, även idag ackompanjerad till en vilt skällande Rambo. Att inte hunden fattar nu att jag faktiskt är på min egen tomt ;-). Tur att Oktawia inte bryr sig om den skällande hunden sedan hon blev lastad.

Åkte försiktigt iväg till ridhuset i halkan - snön ovan på isen var ju tämligen totalt onödigt...

Inne i ridhuset så var det totalt 3 privata ryttare på privatdelen av ridhuset - och Oktawia skötte sig bra. Kom en protest mitt i passet i form av en rejäl bakutspark, men det berodde nog mest på att pållan var rätt trött. Dock så jobbade pållan på bra i resten av arbetspasset. Damen fick jobba på bra med övergångar trav-galopp och hon skötte sig bra :-).

Så dags att stoppa in damen i trailern och åka hem. Funkade bra utan problem. Väl hemma så blev det samma procedur som igår. Parkera bil och trailer nedanför min backe. Ut med hästen, ranta upp på kullen och in med pållan i stallet. Ner för backen igen, parkera och lossa trailern. Sedan backar genom halva gatan för att ta sats och få fart så jag skulle kunna ta mig upp för min backe.

Fullt ös med andra ord i isen och vad händer... grannens hund ska försöka stoppa bilen, slänger sig undan i sista sekunder för att sedan springa precis brevid en bil som kränger och slänger i isiga spår... den där hunden utamanar ödet... usch!

När bilen var parkerad så var det ut med Lillan, full fart ut istallet för att ta hand om pållan. Hon hade i alla fall torkat hyfsat. Av med all utrustning och på med Horsewaretäcket. Hö och kraftforder serverades till pållarna och jag plockade undan alla prylar innan stallet blev släckt för natten. Äntligen klar och så in i huset för att kolla på CSI Miami - missade början med 5 minuter... men hann bättre i tid än vad jag brukar göra ;-).

Har nu kollat på CSI och det som är kvar är att ta sig till sängen och sova. Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0