2/1 Söndag - pyssel hemma...

Efter att ha varit ute och släppt pållarna så förpassade jag mig till soffan, drog en filt över och slösurfade lite under tiden som jag kollade på morgon-TV. Så här skulle man börja alla dagarna ;-)

Men till sist så gick det ju inte att fortsätta slöa på det viset... Tog tag i en dammtrasa och dammade övervåningen. Gick sedan över huset med dammsugare och moppade sedan golvet på övervåningen. Skönt att få städningen avklarad. Pysslade också med lite småplock av sånt som jag inte hunnit med tidigare. Prylar som hamnade nere i källaren... rensa där får jag göra någon annan gång ;-), men badrummet börjar se vettigt ut i alla fall.

När jag var klar med städningen så satte jag igång med att baka iordning en smaskig gotländs saffranspannkaka.

Efter 40 min i ugnen var den klar - härligt gul :-)



Ser väl läcker ut :-)

Under tiden som jag for runt i huset och städade och sedan bakade så passade Nalle på att slappa - och som vanligt hade han intagit sin favoritställning på mitt skrivbord...

Slappar-Nalle :-)



Den katten vet hur man vilar ;-)

När städningen och bakning av saffranspannkakan var klar så var det dags att ta itu med mockningen. Så full fart ut i stallet. När jag stod där och mockade som bäst så kom T farande... hm, han måste ha känt lukten av saffranspannkakan ända in till stan - även om han mumlade något om att Lexi behövde springa av sig lite  ;-)

Så när jag var klar med mockningen fikade vi - kaffe och saffranspannkaka - mums!



Lovar att det är precis lika gott som det ser ut ;-)

Nåja, T fick göra lite nytta för fikat. Passade på att utnyttja honom till att få upp några tavlor. Är ju  lite pyssligt att att fixa det själv och jag har ju svårt att spika med min dåliga armbåga. Nu är i JP Lahall-almanackan och en tavla uppsatt på väggarna i mitt kontor. Ett par tavlor blev fixade i gästrummet, tre stycken småtalvor kom upp i hallen och en liten i sovrummet. Ska ha upp några till i sovrummet, men måste fundera på detta med ramar...

Efter pysslet med tavlorna så var det dags att gå ut och fixa klart i stallet och pållan. Idag var det jag som skulle ta en tur in till ridhuset med pållan. T var kvar under tiden som jag fixade pållan och åkte efter med in till ridhuset. Ridhuset var helt tomt så T följde med in. Rent säkerhetsmässigt så är det ju bra med sällskap. Jag skulle ju kunna trilla av och slå mig medvetslös ifall det vill sig illa. Så T höll koll under tiden som jag rid ett tämligen svettigt pass. 

Pållan var inte på sitt bästa humör, men skötte sig rätt bra. Hängde lite på bettet och till en början hade hon ett järnspett i sin vänstra sida. Men efter lite skänkelvinkning utmed långsidorna av ridhuset och lite galoppjobb så slappnade damen av.

När ridpasset var avklarat var i alla fall jag svettigare än pållan ;-). Säger en del om min ridkondis... inte den bästa med andra ord *harkel*.

När pållan var lastad så blev det lite bus med Lexi innan T for till lägenheten. Jag åkte hemåt med pållan och lyckades faktiskt hinna hem och vara klar i stallet till kl 20 när Arn-filmen började.

Resten av kvällen tillbringas alltså framför TV:n. Käkade lite ost och kex och till det ett glas Yellow tail. I morgon har jag semester  - helt underbart :-)

Ska bara ut vid 22-snåret för att kvällsmata pållarna, men sedan blir det soffan tills det är dags att uppsöka sängen.

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0