23/1 Söndag - Hemvård...

Började dagen lugnt med lite soffhäng framför frukost-TV en stund. Var trött och orkade inte stressa, men planen för dagen var att ägna mig åt lite hemvård. Var ju 2 veckor sedan sist så det behövdes ;-). Så efter att ha hämtat kraft efter lite soffhäng och frukost så satte jag igång.

Plockade undan och dammade i hela huset. Därefter blev det till att släpa fram dammsugaren och så dammsög jag hela huset. När jag dammsög på övervåningen så skrämde jag nästan ihjälp kattungarna ;-) de var lösa på övervåningen och tyckte inte alls att dammsugaren var någon trevlig mackapär ;-). Ingen hamnade i dammsugaren i alla fall.

När jag kommit så här långt med städningen så var det dags för en lite senare lunch. Det fick bli tortellini - och effektiv som jag är så städade jag klart toaletter och badrum undertiden som tortellinin stod på spisen. Efter att ha käkat mat och pausat en stund så fixade jag klart moppningen av golven. Skönt att få städningen gjord och nu var det stallets tur.

På med stallkläder och så var det till att ta itu med mockningen. När jag höll på med mockningen så kom T. Han skulle fixa någon grej på min trailer. Jag mockade klart och sedan blev det fika. T hade shoppat med sig semlor och kl var ju 15 så det passade bra med kaffe och semla.

Grejjen som han skulle fixa på min trailer var ett lagning av ett handtag, men var tvungen att fixa nåt med den på sitt jobb. Så han ska fixa klart den i morgon.

Efter fikat så fick Lexi springa av sig en stund under tiden som jag fixade iordning maten till pållarna och slängde ett gäng sopor. Sedan åkte T och Lexi hem till lägenheten. Jag själv jobbade åt Gränsbrytning cirka en timme, fram tills det att M1 och P skulle komma vid 18-snåret.

M1 fixade allstå pållans motion idag och det blev en tur till ridhuset efter lite om och men. Hade lite problem att få på trailern på draget, men till sist så gick det bra. Är himla trist med mörker och elände - är lite trixit i bland att få på trailerns handske på kulan...

När vi åkte till ridhuset så hade det börjat snöa - totalt onödigt! Känns som om det räcker med snö nu. För övrigt så har i alla fall tösaltet gjort verkan på isen hemma. Luckrar upp isen och marken tittar faktiskt fram på sina ställen.

När det gäller pållans träning så skötte hon sig rätt bra idag. Har ju problem med att hon inte är lugn i munnen och gärna vill gapa. Händer också att hon slänger ut tungan. Gapandet har blivit jättemycket bättre mot hur det var för 3 år sedan. För att testa lite och se om det går att komma tillrätta med kärvandet i munnen så har vi satt på en remontgrimma på damen. M1 red med den i fredags och då var den löst spänd. När jag provat tidigare med remont och spänt den så hårt som den ska vara spänd - ja, då har Otkawia blivit asförbannad!!

Idag tänkte vi prova att spänna åt och se om damen kanske kan vänja sig med den. Så den spändes åt normalthårt - Oktawias reaktion kom på en gång - WTF!!! Men lugnade sig fort och det verkade funka bra. Så M1 satte igång.

Det som märktes var att när Oktawia ville gapa och det inte gick så drog hon upp huvudet och hade svårt för att svänga, men slappnade snabbbt av. För övrigt så verkade hon lugnare i munnen och hade bra fart i traven. I galoppen blev hon förbannad några gånger, men det är ju i galoppen som hon vill gapa och nu gick det inte. Så svänga blev ju jättejobbigt ;-).

När hon koncentrerade sig på vad hon skulle göra istället för att försöka gapa så gick det jättebra. Så vi testar remontgrimman ett tag till så får vi se. Pållan har ju blivit mycket bättre på att acceptera jobbiga saker så jag tror hon kommer acceptera den bra.

Var hemma igen 20.30 så jag hann precis fixa klart allt med pållan, plocka undan undan alla prylar och servar pållarna kvällsmaten till kl 21. Hann alltså in till Morden i Midsomer i tid :-) och det fick bli avslutningen på denna dag.

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0