27/1 Torsdag - Stressigt...

Efter jobbet blev det lite stressigt. Först full fart till Granngården för att shoppa hästmat och kattmat. Åkte sedan vidare till Willys där jag fyllde på förråden till mig själv. Kom alltså hem lite senare än vanligt och gjorde ett försök med att haka på trailern direkt jag kom hem. Det visade sig vara totalt omöjligt - fick bara inte dit trailern! Hungrig som jag var så var jag inte på mitt bästa humör och tålamodet typ nada! Ringde till T så han kom lite senare för att hjälpa mig.

Jag packade iordning på maten, stoppade in en fryspizza i ugnen för att få lite mat i mig. Kände mig lite piggare och var på bättre humör när jag sedan satt i mig pizzan ;-). Lagom när jag sedan var på väg ut till stallet för att mocka, då kom T. Han fettade in kulan och sedan var det inga problem att få på trailern, utan han muttrade mest över att jag använt fel teknik :-O

Hur som helst. Trailern var på rätt ställe och jag tog itu med mockningen. Kallt som sjuttan var det, men bara att jobba sig varm ;-). Hade inte tid att slöa, utan se till att bli klar med mockningen, fixa höpåsarna, fixa kraftfoder, fixa vattenhinkar osv. Eftersom jag hade kommit hem senare än normalt och haft strul med trailern så låg jag väldigt långt efter min plan att komma iväg till ridhuset i vettig tid... Till sist så var jag klar med allt och hämtade in pållarna.

Oktawia blev snabbt borstad och fick utrustning på sig. Lillan blev instoppad i huset och så lastade jag pållan och vi åkte iväg. Satt i sadeln kl 20.50 - typ en timme senare än vad jag tänkt mig, men var göra. Kommer man hem en timme senare från jobbet så förskjuts ju resten också...

Nåja, det var ju inte mitt i natten i alla fall ;-). Ridningen gick inte så himla jättebra. Oktawia var inte på något bra humör. Hade satt på den engelska nosgrimman igen, och resultatet blev en extremt tjafsig pålla. La huvudet på sned, stenhård i munnen och periodvis huvudet rakt upp och icke styrbar. Bara att driva på och försöka få damen att röra sig framåt, något hon inte heller hade lust med. Tränade på rakriktning, alltså att gå 2 meter innanför spåret - asjobbigt tyckte pållan som var som en hal ål... Jag själv hade ingen bra dag, kände av mitt resttillstånd från diskbråket i form av att min högra vrist vek sig hela tiden. Därför svårt att hålla foten rätt i stigbygeln. Har ju också svårt med att det högra benet är svagare än det vänstra. Bara att inse att det inte var någon bra dag så jag joggade loss damen - det fick räcka så. Sedan hem igen.

Var inte klar med allt med pållan och stall förrän 22.15 - så det fick bli slutet på nyheterna som nedvarvning... Kommer nog somna sent ändå... Ska i alla fall göra ett besök att möte John Blund nu :-)

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0