29/1 Lördag - Fotokurs och dressyrtävling...

Idag har det verkligen varit fullt ös. Upp och ut med pållarna. Satte fart och fixade lite inne i huset innan jag åkte till stan strax efter kl 10. Åkte till T först och där fick jag låna hans objektiv 18-105, täcker lite mer än mitt lilla som är 18-55. Mitt stor hade blivit för stort att släpa runt på.

Eftesom det är Hindersmässans sista dag idag så visste jag att det var svårt med parkeringsplatser idag. Så T skjutsade upp mig så fick min bil sedan vara parkerad vid hans lägenhet istället för på stan.

Kl 11 träffades vi från fotokursen i vår kurslokal. Fick instruktioner och så gav vi oss ut på Hindersmässan. Fota portätt, detaljer, översiktsbilder osv. Tänka på komposition osv.

Mycket folk var det i alla fall på Hindersmässan, men vi kurskamrater sprang på varandra lite då och då. Detta är en av kurskamraterna som fått sig en ny kompis ;-)



Jag knäppte totalt 95 bilder, fotar hellre än bra ;-) - men några bilder blev bra. Vi ska ha redovisning nästnästa måndag. Fram till dess får bilderna vara lite hemliga ;-)

Vi avslutade vårt fotouppdrag med att fika på Café Grodan - där jag efter mycket om och men kunde få mig en macka. De hade inga färdiga och jag var helt utsvulten så en pajbit var helt utesluten ;-). Fick en liten macka, men det räckte för att stabilisera mitt blodsocker.

T kom sedan och hämtade mig och han fick tillbaka sitt objektiv. Jag var hemma igen strax innan kl 14. Pållarna fick mat och jag bytte kläde och tog mig i kast med mockningen.

M1 och P kom vid 15-snåret och Pållan fick finna sig i att bli lite finputsad och flätad ;-). Jag putsade lite läder och försökte samtidigt hålla koll på Lillan som var allmänt gnällig och helst ville sätta tänderna i Elvis (tidigare Elwood - kissen blivit omdöpt).

Strax innan 16.30 så blev det lastning och vi for in till ÖFK och M1 red fram pållan. Pållan verkade vara på helt OK humör idag. På håll så såg det lugnt och harmoniskt ut i alla fall :-).

Och så var det M1 och Oktawias tur att ge sig in i managen. Oktawia behöver fortfarande få mer energi så M1 inte behöver driva hela tiden, men det var lite mer engagemang från pållan idag jämfört med för 2 veckor sedan - så lite nytta har väl all träning gjort :-)

Jag filmade, men har inte hunnit få ut den på youtub ännu, kommer så småningom. Får några bilder får duga så länge.

Halten mitt i programmet blev bra och belönades med en 7:a



Pållan skötte sig också bra i galoppjobbet, inga bakutsparkar eller andra tjurigheter.




Sista travsvängen i programmet.




Även under sista avslutande halten skötte sig pållan bra.



Totalt blev det 182 poäng, vilket är 56,88 %. Alltså bättre än de 52 % ekipaget fick för 2 veckor sedan. Går åt rätt håll alltså :-).

Tillbaka till andra ridhuset och på med täcken och skydd och vi var redo att åka hemåt igen. Jag mötte upp min kamrat K lite snabbt och lämnade av omgångens Oriflamevaror. Sedan var det full fart hemåt och pållan blev av med de fina flätorna och fick istället afrofrisyr ;-). Eftersom det blåste full storm ute så fick pållarna stå kvar inne och fick lite hö att tugga på. Alla prylar ställdes på rätt plats.  Vi konstaterade att pållan skött sig riktigt bra idag och att det bara är att träna vidare och se glad ut. Om 2 veckor är det Helene Wannerth träning och vi hoppas då få lite tips om att få damen lite mer elektrisk - om det går ;-).

M1 och P for hemåt och jag fixade iordning pållarnas mat innan jag själv förpassade mig in i huset och fick i mig lite mat.

Var hemma resten av kvällen och gjorde ingen större nytta. Var trött! Gick igenom bilderna från förmiddagens fotouppdrag och slösurfade lite. Strax innan 21-snåret så var det dags att gå ut i stallet igen. Bytte täcke på pållan, fyllde på vatten åt pållarna och så fick de sin kvällsmat.

Jag har sedan kollat på I mördarens spår på kanal 9 och nu ska jag nog gå och lägga mig. Både jag och Lillan är trötta ;-)

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0