5/1 Onsdag - Snö, snö, snö och åter snö...

Vaknade upp till ymning snöfall, så ut med pållarna och så förpassade jag mig själv till soffan. Rätt behaglig början på dagen, datorn i knät och morgontv på och så lite frukost. Soffhäng är en bra början på dagen :-).

Men till sist så var det dags att fixa iordning mig och ta mig ut till stallet. Det snöade fortfarande och det hade kommit cirka 2 dm mitt på dan. Kollade med grannen, ingen plogning på dan pga annat arbete.

Alltså fick jag kolla med T om Hondan kunde ut och rulla. Jodå, det gick bra. Dagar som denna - då krävs det 4-hjulsdrift...

Min bil och trailer var tämligen insnöade...



När jag sedan skulle kolla till pållarna i hagen så såg jag genast något misstänkt... det var i alla fall inga hovspår på fel sida staketet...




Klättrar in i hage och vad upptäcker jag... de små hästkräcken har lyckats gnaga i sig en hörnstolpe  och tråden låg på backen *suck*



Hästarna har gamla träd och sly att gnaga på - rejält med hö serveras också. Ändå så ska de gnaga på stolparna och just på hörnstolparna... Lite jobbigt - det är ju inte läge för att slå i någon ny stolpe nu direkt.

Svor en ramsa. Serverade kräken sitt lunchhö och så fixade jag mockninge först. Under tiden som jag höll på och mockade passade Elwood på att smita ut ur sadelkammaren och ta en närmare titt på snön... som var mycket spännande ;-)



Tills snön blev alldeles för kall för tassarna - då förpassade sig Elwood snabbt till sadelkammaren för att värma upp sig.

När jag var klar med mockningen så pulsade jag ut i hagen med 2 st plaststolpar och fixade upp staketet så gott det gick. Kollade också strömmen i tråden - och den var god. Tog i tråden och höll inte i om man säger så. Fick en rätt så rejäl stöt. Med tanke på snön så blev jag förvånad över att det var så pass mycket ström i tråden. Bra - då håller sig pållarna på rätt ställe om staketet.

T kom ungefär lagom när jag var klar med hagen och vi skottade fram trailern och tog loss den från min gamla volvo. Istället fick det bli T's Honda CR-V som fick agera dragbil idag. Eftersom det inte var plog och vi skulle iväg med Oktawia till ridhuset så var det inte mycket att välja på. Om jag bott på en mark som varit platt så hade det nog funka, men nu bor jag ju på en kulle... och med Volvon hade jag inte kommit någonstans.

Men fint är det med snö, även om det räcker nu ;-)



M1 och P kom vid 14-snåret och så småningom kom vi iväg till Ridhuset. Inne i ridhuset var det tomt så M1 kunde utnyttja hela ytan. Pållan skötte sig riktigt bra idag också. M1 tränade på övergångar och så galoppjobb - pållan kämpade på bra. Avslutade ridpasset med att rida igenom LB:0 programmet som är med på dressyrcupen. Såg bra ut :-)

Åkte sedan hem med pållan igen. Till och med Hondan hade problem att komma upp för backen hemma med trailer och häst. med Volvon hade jag dock inte kommit någonstans...

Pållan var fortfarande svettig efter ridpasset så fleecetäcke + ulltäcke fick ligga på och så fick pållarna vara kvar i stallet. Em-maten serverades och jag plockade rätt på alla prylar. När jag var klar så var det kaffe som gällde så man fick upp lite värme.

Var i alla fall hungrig och när jag frågade T om han kunde tänka sig att åka till Vintrosa och käka pizza så nappade han fort som tusan. Kvällsmaten snabbt kirrat alltså ;-) Alltså full fart till Vintrosa och vi käkade på pizzeran där. Det var rätt länge sedan jag käkade pizza och det smakade riktigt bra. Mätt i magen åkte var det bara att halka hemåt igen. T och Lexi fortsatt till lägenheten och jag fixade klart med pållarna. Oktawia var nu torr och fick på sig ett annat täcke. Det snöade fortfarande så pållarna fick stå kvar inne resten av kvällen. Lite mera hö och de var nöjda.

Resten av kvällen tillbringade jag med att sortera upp ett fotoalbum och titta på TV. Var ute sista gången vid 22 då pållarna fick sin kvällsmat. Nu kollar jag lite på en urgammal film "snuten i hollywood" men snart är det dags att ta en närmare titt på kudden.

Roligare än så här blev det inte idag med andra ord :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0