8/1 Lördag - småpyssel....

Efter utslätt av pållarna så tog jag det lugnt ett tag på morgonen, kollade på morgon-TV och käkade frukost. Lite lagom början av dagen tyckte jag :-).

Dock kan jag ju inte vara parkerad i soffan och glo på TV hela dagen, det är jag alldeles för rastlös för. Bestämde mig för att göra klar ett par småtavlor jag pysslat tidigare. Kvar var att måla ramarna och hänga upp tavlorna.

Allstå började jag med att ställa till på det nystädade köksbordet. Målade ramarna med antikvit almogefärg - torkar snabbt i alla fall :-)



När jag var klar med omgång 2 av målningen så kom T och Lexi. Jag skulle precis fixa lite lunch så T  fick lite soppa han också.

T hade köpte med gångjärn till min dörr till städskrubben, de gamla gick sönder härom dagen. De nya hade han köpt på Biltema. Han hade också fått i uppdrag att köpa med snökedjor till min bil - men tänk - snökedjorna var slut på Biltema.

Eftersom jag var tvungen att åka till ett Apotek och lösa ut mer medicin för min neuralgi, så kom jag med förslaget att åka ut till Marieberg, Hjula ligger ju där. Sagt och gjort! Vi for iväg till Marieberg och in på Hjula. Vi åkte i T's bil eftersom det var snöoväder - IGEN!!! Hjula har sknökedjor i sortimentet, men tänk - snökedjorna var slut här också!!! Inte bara jag som har problem med att ta mig fram alltså ;-)

Istället blev det Apoteket. När jag var klar där så passade jag på att spana runt i skoaffärerna - behöver ett par nya vinterkängor, men de som jag hittade var INTE med på rean... avvaktar alltså ett tag till. Jag fortsatte sedan till Panduro där det också var rea, men det enda jag var på jakt efter var svart hobbylack - det fanns en burk kvar - tur!

Under tiden som jag hade roat mig  så hade T varit till Siba där han shoppat ett TV-spel. Han hade tur på rean i alla fall ;-)

När vi kom hem till mig igen hade mina ramar torkat och jag kunde snabbt fixa iordning tavlorna och hänga dem på plats :-)



Passade bra på den smala väggsnutten i hallen ;-)

Lexi fick vara ute och springa runt och busa en stund innan hon fick hoppa in i bilen och T styrde kosan till lägenheten. Jag gav mig ut i halkan för att fixa stallet. Hade ju inte gjort det innan turen till Marieberg. Det regnade ute så det var inte så himla skönt ute direkt. Mockade och fixade hästmaten så allt var klart tills det skulle vara dags för pållarna att komma in. Under tiden jag pulade i stallet satt Lillan i stallgången och såg ynklig ut. Hon gillar inte det otäcka vädret...

När jag var klar så var det en Lillan så sprang in med full fart. När hon blivit befriad från sitt täcke försvann hon som en oljad blixt in i vardagsrummet... jag hittade henne i soffan, där hon krupit in under min filt... sicken hund ;-)

Jag fortsatte mitt pyssel med att fixa iordning ramar. Tänkte hänga upp några av mina foton på väggarna... så ett gäng fururamar blev alltså idag målade med svart hobbylack :-)



För att ha några bilder att sätt i ramarna så satte jag sedan igång med fortsättningen av sortering av foton och stoppa in dem i fotoalbum. Höll på ett par timmar och kom halvvägs genom min hög med foton. Det är jobbigt att stoppa in foton - i alla fall när man har flera hundra foton att montera in album.

Orkade inte göra klart hela albumet, utan får fortsätta i morgon. Klockan hade dragit iväg och jag behövde vila från pysslet. Vid kl 21 började gamla avsnitt av "Mördarens spår" på 9:an - dög att titta på.

Strax efter kl 22 fick Lillan finna sig i att bli utsläpad i blötan igen. Dags att plocka in pållarna och servera dem kvällsmaten. Pållarna ville gärna ha mat. Oktawia fick ett torrt täcke på sig och utetäcket hängdes på tork. Bianca var blöt, men bara på ytan... när jag drog isär hennes päls så var hon torr.

Till Lillans stora lycka var vi snabbt klara i stallet och hon fick gå in igen - det spöregnade ute.... Kommer säkert ha översvängning utanför stalldörren i morgon...

Resten av kvällen tillbringades i soffan, slökollade på TV, samtidigt som jag surfade lite. Lillan sov i ena delen av soffan och brevid med så hade jag Nalle som sällskap... En trött Nalle...



Nalle har väldigt gosia tassar... Nalle ska ligga brevid min huvudkudde när jag ska sova och så drar han med tassen över min kind. Han vill då bli klappad... oftast så somnar jag bara ;-) men Nalles tassar är mjuuuuka... ;-)



Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0