13/7 Onsdag - Mera bakning...

Sov som en klubbad oxe till 10.30 - fattar inte hur jag kan vara så trött... fast iofs... jag är ju uppe rätt länge på kvällarna. Bästa med semestern - att slippa väckarklockan ;-).

Sakteliga kom jag igång i alla fall och fixade iordning på mig själv och åkte in till stan. Vid 12.30 var jag hos Viktväktarna för veckans invägning. Det blev ett trevligt besök - vågen visade på ett resultat på -1,4 kg. Inte illa gjort för att vara en vecka där jag dessutom festat till :-). Mitt mål för semester har varit att helst gå ner några hekto, men framför allt att inte gå upp. Håller ju på och jobbar av mig den övervikten som jag drog på mig under semestern förra året, plus att när jag började med neuralgimedicinen så gick jag upp ytterligare.

Nu verkar det som om min neuralgi håller sig på mattan, för just nu så funkar skallen utan medicin och det är himla skönt det. Tror också att medicinen påverkade min uppgång eftersom jag nu går ner utan problem när medicinen är utsatt.

Efter besöket hos viktväktarna så åkte jag till T där jag blev bjuden på lunch ute på uteplatsen. Därefter blev det kaffe latte ifrån hans nya kaffemaskin. Smakade bra och det var skönt väder ute. Lexi verkade vara väldigt nöjd med att kunna ligga och slappa på gräsmattan :-)




Var hemma igen vid 14-snåret och då satte jag igång med bullbak! Det blev smaskiga kanelbullar och så här såg det ut på mitt köksbord vid 16-snåret ;-)




Samtidigt som jag väntade på att bullarna skulle gräddas så passade jag på att fålla upp mitt nya draperi ordentligt. Lillan trasslade in sig hela tiden, så när jag var klar med fållningen så kunde hon ta sig ut ur huset utan att fastna.

Efter bullbaket så blev det till att röja upp i köket. Bakning medför ju att det blir mjöl överallt och en hel del disk. I alla fall när jag är i farten ;-).

När jag var klar i köket så blev det en vända i stallet och mockade ur boxarna från igår. Var lagom klar när T dök upp. Han svängde förbi på vägen hem från Jula och så fick Lexi springa lite lös...

Vi tog en fika ute i trädgården, jag tror allt att det var doften av nygräddade kanelbullar som T känt lukten av ;-). För han lät sig väl smaka i alla fall ;-).

Vi satt ute ett par timmar i trädgården och bara tog det lungt. Vid 19-snåret kom M1 och T och Lexi åkte vidare till lägenheten. M1 fixade iordning Oktawia för ett litet hoppass inne på ÖFK och när damen var klar för lastning så klev hon snällt in i trailern och vi kunde åka iväg.

Väl framme på ÖFK var det ledigt på hoppbanan och där stod det lämliga hinder uppställda, bara att sänka bommarna till mer lämplig höjd för pållan och M1.

Det fanns också galoppbommar utlagda som passade bra för ekipaget att träna på. Oktawia tycker att galoppbommar är svårt och ännu svårare blir det när man måste hålla kolla på cyklister och flanörer på vägen brevid hoppbanan ;-).

Skutta hinder tycker dock pållan är skojsigt och skötte sig riktigt bra. Avslutade med att skritta runt SM-banan och en uttråkad Lillan fick äntligen röra på sig ;-).

Väl hemma så fixade jag iordning ljummet vatten och sköljde av Oktawia ordentligt. Hon hade blivit rejält svettig under kvällens ridpass och  var fortfarande svettig när vi kom hem. Så ordentligt avsköljning och sedan lite bete på gräsmatten.

Mycket nöjd kuse efter kvällens övningar ;-)




Dock serverades kvällshavren inne i boxen så det blev till att pallra sig in dit. Under tiden som havren käkades upp, plockade jag undan alla prylar och mockade ur trailern. Hästarna blev sprayda med flugmedel och så ut i hagen igen.

Jag själv plockade med mig ett gäng hästtäcken och förpassade mig in i huset. I morgon är det dags för stora skurardagen av stallet och det innebär också att det är dags för den årliga tvätten av alla använda täcken. De tjockaste vintertäckena får jag nog använda högtrycksvätten till. Men ull-, fleece- och tunnare täcken klarar tvättmaskinen av.

Min tvättstuga fylld av lortiga hästtäcken...



Kvällen avslutas med en stund framför TV:n och jag kollade på Nacy CIS och roligare än så blev inte kvällen.

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0