1/7 Fredag - äntligen....

Äntligen så kom den efterlängtade dagen - sista arbetsdagen inför en 5 veckor lång semester :-).

Jag trivs bra på jobbet och har ett roligt jobb, men semester är ändå himla efterlängtad - har inget speciellt inbokat förutom sista veckan då ska jag gå på ett kvällsridläger :-). I övrigt så har jag lite småpyssel att grejja med hemma och vädret får avgöra vad jag hittar på. Ska också hinna med att umgås med vänner och bekanta som jag inte hinner träffa övrig tid på året ;-)

Arbetade i alla fall full dag sedan var det full fart hemåt. När jag kom hem så satt T o luftade sig i min trädgård. Lexi och Lillan satt bundna på varsitt ställe i trädgården och tyckte väl att det var lagomt roligt ;-). T hade i alla fall shoppat med jordgubbar åt mig - de var billiga, 15 kr l. Så det står 2 liter i mitt kylskåp som jag har att smaska på under helgen :-).

Det blev en fika i trädgården - det var lite mulet, man fruktansvärt varmt och kvalmigt. Det ska komma regn och det är efterlängtat...

Vid 18-snåret så plockade jag in pållarna så Oktawia fick vila lite från bromsarna innan det  var dags för kvällens ridpass. Under tiden så gick jag och hämtade Sixten och Grålle så fick de lufta sig lite.

Jättespännande att vara ute i vida världen. Grålle sitter och spanar lite försynt.



Sixten är lite tuffare och rantade genast iväg för att kolla läget ;-)



Självklart så måste man provsmaka ett maskrosblad...



Kissarna blev sedan återbördas till sin mamma, Lisa, som var inne och väntade på dem. T och jag testade sedan att spela en omgång badminton. Köpte bollar förra veckan, billiga på Coop. Självklart var bollarna värdelösa och det blir nog till att ta en sväng till Intersport och shoppa riktiga... Jag har inte spelat badminton sedan jag fick inflammation i min axel... det är 6 år sedan. Men takterna satt kvar... då var nog faktiskt T ringrostigare än mig *fniss*

Lagom svettig var det sedan dags för mig att fixa iordning Oktawia för ett dressyrpass inne i ridhuset. Ännu svettigare lastade jag Oktawia strax efter 19-snåret och vi åkte iväg till ridhuset.

En fredagkväll som denna så var jag helt ensam i ridhuset. T tog hand om vovvarna och promenerade med dem under tiden som jag roade mig i ridhuset. Oktawia var lite trött och seg i början så jag skrittade fram ordentligt. Sedan vaknade damen till och passet gick riktigt bra. Damen var lydig och skötte sig kalasbra. Tränade på lite skänkelvikning, som funkade bra. Även övningarna där vi jobbade med övergångar skritt-trav-skritt, och trav-galopp-trav funkade kalasbra. Avslutade ridpasset med att rida ett varv runt SM-banan - det var lite skönare luft ute nu när klockan var 20.30 :-).

Om med pållan i trailern och så full fart hemåt. Väl hemma blev pållan badad, sprayad med insektsmedel och så ut i hagen. Plockade undan alla prylar innan det blev en sväng i trädgården innan det var dags att gå in för kvällen.

Kvällen har nu avslutats med en dusch, en iskall martini är upphälld och nu ska jag kolla lite på Bad Boys - lagom avslut på denna fredagkväll :-).

Så detta var allt för idag :-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0