22/7 Fredag - Lite småpyssel...

Det regnade på morgonen så jag hade inte direkt bråttom ur sängen - skönt med semester och man kan ligga kvar och slöa :-).

Vid 10-snåret så orkade jag i alla fall inte ligga kvar längre, utan då kravlade jag mig upp. Lillan är ju tämligen morgontrött av sig så hon ligger ju gärna och sover så länge hon kan ;-).

Under fm så pysslade jag klart smyckena jag började med igår. Halsbandet var ju färdigt, men idag så gjorde jag klart armbandet som består av 3 delar. Blev hur snyggt som helst :-D



När jag var klar med smyckepysslet så plockade jag undan verktygen och så satte jag igång med städningen av huset. Det är inte klokt vad man lyckas damma ner på en vecka ;-). Nåja, har ju kattungar som huserar runt i huset också så jag är ju inte själv om att damma och håra ner ;-).

Städningen av huset tog ett par timmar och efteråt var jag helt sjöblöt av svett. Det var 20 grader varmt, men en luftfuktighet som inte var sann... Bara att torka svetten ur pannan och jobba på...

När jag var klar med städningen så blev det lite mat, kyckling green thai med wokgrönsaker. Smakade smasken!

Fram på em kom sedan min kamrat CL med sin dotter S. S är numera matte till Alfons och de var tvungna att komma och hälsa på sin lilla kisse :-).

Sixten - det lilla charmtrollet - busade runt så mycket han orkade...





Men vad gjorde lilla Alfons? Jo, han somnade i mattes händer ;-)



Snacka cool kissunge - och söta är de båda två <3

När kissegosbesöket var avklarat så satte jag med lite annat småpyssel. Smälte en omgång med tvålmassa som jag färgade lila och tillsatte lavendelolja. Tre stycken muffinformar blev sedan fyllda med tvålmassan, i botten av formarna hade jag lagt dekorplattor. Doftar lavendel i hela mitt kök ;-)



När jag var mitt uppe i tvåltillverkningen så kom T och Lexi. Han hade varit och hälsat på sin pappa och tog svängen förbi mig på vägen hem. Han var nämligen lite sugen på att leka med min åkklippare så det fick han väl göra :-). Gräset har ju växt en hel del så lite klippning skadade ju inte.

Så T fick leka med åkklipparen och under tiden så bytte jag om till ridkläder och så full fart till stallet. Plockade in pållarna och så gjorde jag iordning Oktawia för en tripp in till ridhuset. Det var fruktansvärt kvalmigt och fuktigt luft så jag var tämligen svettig bara av att göra iordning pållan. Hur skulle det bli att rida??

När pållan var klar för avfärd klev hon snällt in i trailern och vi var klara att åka. T hann klippa en del av gräsmattan i alla fall. Får fortsätta med resten någon annan dag.

Väl inne i ridhuset så var vi enda ekipaget på plats. Det visade sig att Oktawia hade nerverna på utsidan idag. Från Brukshundsklubben så hördes det hundskall - det blev hon skitstressad över, vilket bara var fåneri. Och så var det folk utanför - himmel helt livsfarligt! Så idag såg Oktawia spöken överallt, både inne i ridhuset och utanför... under uppvärmningen fick jag jobba hårt för att få ordning på eländet, men till sist gick det. Slutet av ridpasset och galoppjobbet funkade bra. När jag sedan skulle skritta av damen runt SM-banan så var hon superspänd och skulle kolla på allt runtomkring istället för att röra sig framåt. Så jag hoppade av och gick med damen runt SM-banan istället. Annars hade jag väl aldrig kommit hem ;-).

Inga problem att lasta och åka hemåt, var hemma vid 20.30 snåret och pållan verkade vara lagom pigg ;-)




Pållan blev avsvampad och omplysslad innan det glev hagen igen. Innan jag stängde igen stallet för kvällen så mockade jag ur boxarna och trailern. Gjorde rent utrustningen och plockade undan alla prylar. Var klar med allt vid 21.30-snåret och då förpassade jag mig själv in i duschen. Det är inte klokt hur mycket man kan svettas under ett ridpass egentligen :-O.

Resten av kvällen blir det Tyst vittne på TV4 plus och mycket mer än så kommer inte hända idag.

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0