11/6 Lördag - Städdag...

Idag har jag haft en enda lång städdag ;-). Vansinnigt tråkigt, men det var ack så nödvändigt. Dessutom tar det väldigt lång tid att städa ett hus på 110 kvm...

Hur som helst började med att plocka iordning tvätt och sätte igång tvättmaskinen. Så fram med microfibertrasorna och så dammade jag och dammade och dammade... känns som om dammet aldrig tar slut. Mina kära små kissar hårar ju ner en hel del också, i alla fall på vissa farvoritplatser.

Det fick bli lite lunch innan jag fortsatte med dammsugningen - om dammning är trist så är ju dammsugning ännu tristare!

Fram på em dök T upp och det var ungefär samtidigt som M1 kom för att ge sig ut på en uteritt på Oktawia. Så det passade bra att T var hundvakt under tiden som jag följde med M1 på cykel för att visa henne en fin runda att rida.

Det var rätt skönt att lämna huset en stund och ge sig ut på en cykeltur ;-). Hade i alla fall hunnit med att städa klart på övervåningen. Rundan som vi tog kallas för "höckerkullarundan" och den är rätt lång, 9 km, men trevlig att rida då den bjuder på olika underlag, asfalt, grusväg, traktorväg och framför allt rätt kuperad bitvis. Blev en hel del nya intryck för Oktawias del så när vi var hemma igen så var hon rätt trött rent mentalt. Precis vad den damen behöver - hon hade för övrigt skött sig bra på uteritten och verkade tycka det var himla trevligt.

Pållarna fick stå kvar inne en stund så Oktawia hann käka sin havre, funkar inte att servera henne ute, då äter ju shettisen upp allt i stället.

Det var matdags för min egen del också, och jag fixade till en pastasallad med skinka och ost. Smakade smaskens :-).

Efter maten tog jag itu med nästa steg i städningen. Dags att putsa fönster och byta gardiner i vardagsrummet... det är typ 3 år sedan sist så det var välbehövligt ;-).

I mitt vardagsrum är det 4 fönster och det är inte bara gardiner som ska ner, utan även krukväxter att plocka undna och även damma av dem.

Nu fick T hjälpa till lite och självklart började det regna precis när vi började med första fönstret. Det var ett stilla sommarregn så det gick rätt bra att ändå. Och 2 timmar senare så hade jag lyckats tvätta rent alla 4 fönstrena. Men sedan så började det i alla fall hällregna ;-). Nåja, fönstrena blev rena i alla fall :-).

T fick sedan nog av min städiver och åkte vidare. Jag fortsatte med att ställa iordning i vardagsrummet. Städade klart undervåningen och när jag väl var klar så var det kväll.

Tyckte ändå att jag hade grejjer kvar att göra - nämligen stryka klart det sista av en hög med stryktvätt. Strök ju klart en massa kläder förra veckan, men kvar var ett gäng påslakan och dessa tog jag nu itu med. Under tiden som jag ägnade mig åt strykningen så hade jag TV:n på och kollade på friidrott - detta är också ett sätt att tillbringa en lördagkväll ;-).

Kände mig i alla fall nöjd med att stryka klart all stryktvätt, men det som var kvar nu är de gardiner som ska upp i vardagsrummet. Så dessa plockades fram, men de kommer inte bli strukna och uppsatta förrän i morgon. Nåt ska jag ju ha att göra då :-)

Detta var allt jag hann med idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0