12/6 Söndag - Lite shopping m.m...

Vaknade vid 9-snåret idag och satte igång rätt omgående med att fixa klart vardagsrummet. Fixade bara iordning mig först och käkade frukost. Sedan blev det en date med strykjärnet och jag strök 8 gardinllänger och hängde upp dessa. Nypustade fönster och nystrukna gardiner - kan inte bli bättre :-)

Lagom när jag var klar med gardinerna så kom T och vi åkte iväg till Marieberg. Först ett besök på Cafté garden där vi käkade varsin räkmacka till lunch. Det blev sedan ett snabbt besök in på Till häst och den här gången så hade de fått in betesreducerare - alltså munkorgar. Så det blev en till Bianca.

Vi åkte vidare till Ikea för T skulle ha nåt som han inte hittade, jag hittade istället spetstyg som kommer passa bra som draperi vid yttedörren så inte så mycket insekter flyter in när dörren är öppan. En omgång servetter och ett par flaskor flädersaft fick följa med också.

Eftersom T skulle till Djurens center för att köpa frysta mygglarver till sin pappa och passade jag på att göra ett snabbt besök vid Jula och köpa en sladd och strömbrytare till ett par fönsterlampor.

Vi avslutade sedan besöket i Marieberg med att åka till Grizzly för att köpa lite fiskar till T's pappa. Där hade de rea på lite prylar. Hittade en fiffig hundaktivitetsleksak där.




Lite småshopping så här en vanligt söndag ;-)

Vi fortsatte sedan hem till T's pappa i Kumla där vi fikade och snackade bort en stund innan det var dags att åka hem igen.

Kom hem lagom till det att M1 skulle komma vid 17-snåret. Jag provade munkorgen på Bianca och den passade, fast hon tyckte den var konstigt.

Oktawia blev iordninggjord för ett dressyrpass inne på ÖFK och så for vi iväg. T var kvar hemma hos mig och var hundvakt. Så Lillan fick sitta i husses bil en stund. Bara att få sitta i en bil är ju stor lycka ;-)

 Pållan skötte sig bra idag också. Nu verkar hon förstå vad det händlar om när det gäller att springa lite fortare snett över ridbanan - hon gjorde det av sig självt idag och det är ju ett steg i rätt riktnig ;-). Nöjd ryttare och nöjd häst efter ridpasset och pållan klev snällt in i trailern så vi kunde fara hemåt.

Väl hemma så fick Oktawia sin havre och så fick pållarna stå inna en stund. Plockade undan utrustningen och sedan var det full fart in i huset och fixa mat åt mig. Lite lätt hunrig var jag ;-).

Efter att jag fått i mig mat så var det stallet igen och pållarna blev utsläppta i hagen. Bianca fick ha munkorgen på sig - Man kan väl säga att hon hade åsikter om vad hon fått på sig runt truten ;-)

Hannibal Lecter - släng dig i väggen!



Men det lilla hungriga djuret kom snart på en teknik för hon skulle bära sig åt för att äta....



När hästarna var ute så gjorde jag klart i stallet. Strosade sedan runt lite i trädgården - det bor ju mer individer än jag, hästarna, vovve och katter i min trädgård.

Det finns rätt gott om vinbärssnäckor i min trädgård. De ska vara glada över att jag inte äter sniglar...

Snigelkonferens :-)




Långsamt framåt går det...



När jag kollade runt i trädgården så upptäckte jag att T städat åt mig under tiden som han varit hundvakt. En stor hög med ris var borta, likaså en hög med ogrässkräp. Det tackar jag för!

Avslutade kvällen med att strökolla lite på TV och nu är det dags att förpassa sig till sängen så man orkar med en hektiskt dag på kontoret i morgon.

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0