15/6 Onsdag - Veterinärbesök

Idag flexade jag ut lite tidigare. Full fart hem för att hämta Lillan och så tillbaka till stan. Vi hade tid vid Annalysen kl 15.30 och där mötte T upp med Lexi.

Vi fick sitta en stund i väntrummet och båda vovvarna var superstressade. När det så var vår ut så gick jag först in i undersökningsrummet med Lillan. Sköterskan fixade iordning vaccinet och hämtade en munkort - lika bra eftersom Lillan är himla kinkig av sig. Sprutsticket gick dock bra och var snabbt överstökat. Så ut med Lillan i min bil och in med Lexi och så fick hon också ett stick i nacken. Fick vaccinationskorten stämplade och så bara att betala och se glad ut. Nu är i alla fall båda jyckarna vaccinerade.

Vi åkte vidare till Renomme där jag shoppade till lite mango chutney till kvällens middag. Innan vi sedan åkte hem så svängde vi förbi Hunddagiset/pensionatet där vovvarna ska vara i sommar. Hälsade på kvinnan som har dagiset och kollade runt i lokalen. Det var ljust och luftigt i hundastallet. Stora boxar till hundarna och det luktade fräscht. Ska lämna vovvarna över en dag innan de ska övernatta för att testa och se hur det går. Föreståndaren var väl medveten att amtaffs inte låter som vanliga hundar så det kändes skönt.

När vi var klara vid hunddagiset så var det full fart till Kartorp och jag fixade middag. Mango chutney räkor blev det och som vanligt var det gått med mat :-).

Pga besöket hos veterinären och hunddagiset så hann jag inte åkte in till ÖFK för att rida i ridhuset innan ridhuset var upptaget av ridskolan. Så jag bestämde mig för att det fick bli motion i hagen och i form av tömkörning. Både matte och häst får ju då motion ;-).

Så det blev på med stallkläder och ut i hagen för att plocka in pållarna. Borstade Oktawia och på med tömkörningsutrustning. Vad händer sedan??? Jo, lagom när jag och Oktawia går ut för att påbörja tömkörningspasset så börjar det spöregna. Bara att gilla läget och jobba på, tänkte jag. Oktawia hade dock helt andra åsikter!!!

Pållan trodde inte jag var riktigt sann som tyckte vi skulle vara ute i sån't otäckt väder. Hon ville helst ställa sig med rumpan mot regnet och ha huvudet mellan frambenen. Att jogga runt lite i trav tyckte hon var totalt onödigt. Nu var det ju inte bara hästen som blev blöt, trots att jag hade regnjacka på mig så blev jag totalt dyngsur.

Det blev alltså ett lite kortare tömkörningspass, eftesom det spöregnade och blev blött i gräset så var det ingen idé att pyssla med någe galoppjobb. Alldeles för halkigt för det. Det fick duga med att trava över bommar.

När vi var klara och väl inne i stallet så var Oktawia lagom sur på sin matte. Eller vad tror ni??



Damen var absolut inte intresserad av något socialt umgänge med sin matte. Nä, "hit med maten, kärring" var det tydliga budskapen ;-).

Så det blev boxen och så serverade jag hö åt pållarna. Oktawia fick havre också. Och så får de stå inne i natt... Oktawia ska tävla på lördag, så hon behöver ju inte vara ut i totalt iskallt spöregn i onödan.

När jag var klar i stallet så förpassade jag mig själv in i huset. Kröp ur mina dygnsura kläder och kröp upp i soffan med en varm filt och datorn.

Nu ska jag kolla klart på Morden i midsomer på 3:an - och mer än så här händer inte idag.

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0