20/6 Måndag - Bilfix...

Kom hem sent idag pga em möte slutade kl 18! Mitt under mötet så upptäckte jag att det åskade så jag fick iväg ett SMS till T som skyndsamt åkte hem till mig och drog ur sladdar til telefon, adsl-modem, dator och TV. Han var sedan kvar så Lillan hade sällskap.

Så när jag väl kom hem strax efter klockan 18 så var han helt yrvaken eftersom han somnat på soffan *fniss*.

Det hade i alla fall slutat regna och åska, så efter att jag fått i mig lite mat och bytt kläder så skulle T hjälpa mig att byta ut baklycktan på min bil.  Först så fixade jag mockningen så jag fick det gjort. Under tiden så letade T rätt på lite verktyg.

Det var det högra baklyset som fick nerslag vid besiktningen för ett par veckor sedan. De röda reflexerna var helt vita och ej godkända... Dessutom så har jag lagat baklyset med silvertejp efter att ha bakat på en skottkärra för ett par år sedan *harkel*



Ett nytt baklyse kostar 1500 kr på Rejmes - det hade jag inte råd med. Istället surfade jag rätt på ett begangnat via bildelsbasen.se. Så i går löste jag ut ett bättre begangnat från Redox Bilfarm från Skepplanda. Himla bekvämt sätt att shoppa begangnade bildelar på :-). Priset för det nya lyset blev 535 inkl postförskott, och kom från en gammal 945:a som gått 36000 mil...

Under någon timme höll vi på och micklade med bilen och efter gemensamma insatser så var den nya lyktan på plats och det blev toppenbra :-)



Så nu är min bil färdig för ombesiktning - ska bara komma ihåg att åka till Bilprovningen någon dag på väg till jobbet :-). Dessutom så måste jag nog även byta baklyktan på vänster sida... ser ju rätt blekt ut även om den blev godkänd på bilprovningen ;-).

Lillan var ju självklart supernöjd med att få ligga i bilen och övervaka bilfixet ;-). När vi ändå höll på så kollade jag av hur det stod till med motorolja och andra vätskor... fick fylla på olja, men det var ju typ ett år sedan som oljan fylldes på senast...

När vi var klara med bilen så var det bara kvar att kolla av pållarna. T höll i medans jag smörjde på tjärsalva och sprayade på flugmedel. Pållarna verkade sedan tämligen nöjda med att få bli lämnade i fred och beta ;-).

Lillan fick sitta kvar i min bil - hon var ju nöjd med att sitta där. Ut med Lexi och hon fick springa av sig en stund innan T och Lexi sedan fortsatte till lägenheten. Kvällen var nu slut och jag placerade mig framför TV för att kolla på CSI och detta var allt jag hann med idag.

Så nu är det dags att uppsöka sängen för en natts skönthetssömn :-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0