21/6 Tisdag - Längsta dagen...

Nu har den kommit... dagen man längtade efter mitt i smällkalla och mörka vintern... midsommarsolståndet. Längsta dagen på hela året och knappt någon natt alls. Och typiskt svenskt juniväder har det varit ;-). Blandat mulet och sol, men lagomt varmt ute för min del i alla fall.

På em så bjöd vår chef på jordgubbar och glass som vi intog ute på vår fikarast. Det var himla trevligt och smakade gott.

På min lunch så var jag uppe till optikern för linskoll och på väg tillbaka till jobbet så köpte jag en liter jordgubbar att ha att mumsa på när jag kom hem :-). Så för min del skulle det bli mer jordgubbar idag :-)


Vid 17-snåret var jag i alla fall klar på jobbet för idag och det var full fart hemåt. Fick i mig lite mat och så på mig stallkläderna. Planen för kvällen var en tur till ridhuset med Oktawia, som idag fyller 13 år :-).

Pållarna går ju ute på nätterna så jag hade inget att mockade. Sparade alltså lite tid och kom iväg till ridhuset strax efter klockan 19. T mötte upp mig vid ridhuset och när jag väl satt på hästryggen så tog han hand om Lillan och gick en promis med henne under tiden som jag och Oktawia roade oss i ridhuset.

I ridhuset var en ridskolegrupp på ena halvan och jag hade andra halvan för mig själv. Oktawia skötte sig bra, kändes lite trött, men det kan ju bero på utevistelsen och fulla magen med gräs ;-). De kilon jag lyckats gå ner har i alla fall försvunnit på rätt ställen kändes det som. Satt bättre i sadlen och hade hyfsad koll på kroppen idag. Gjorde inga avancerade övnignar, utan tränade övergångar som vanligt ;-). Skritt-galopp-skritt och det funkade bra. Blev också lite skänkelviknig i skritt, som funkade rätt bra till slut.

När vi var klara så var det en lugn och nöjd häst som snällt klev in i trailern :-).

Var hemma igen vid 20.30. Pysslade om Oktawia och hon fick sedan havre att käka innan utsläppet i hagen. Under tiden så fixade jag iordning på utrustning och mockade ur trailern. Avslutade kvällen i stallet med att släppa ut hästarna i hagen igen och så servera kvällshöt ute.

Själv förpassade jag mig in i huset. Fixade mat till hunden och katterna. Och till sist så blev det soffan, datorn och en skål jordgubbar *mums*.

Nu ska jag kolla lite på nyterna och sedan är det sängen som väntar... i morgon bitti ska jag försöka komma ihåg att svänga förbi bilprovningen och besiktiga om Gurkan...

Detta var allt för idag!

/Lizzie 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0