23/6 Torsdag - dan före...

Äntligen sista arbetsdagen för denna vecka. Har nu en 3-dagarsledighet att se fram emot, sedan en veckas arbete till innan den efterlängtade semestern infaller :-).

Dock  var jag enormt trött när jag vaknade och var inte på jobbet förrän strax innan 8.30 och jag fick vackert jobba kvar till kl 16 innan jag kunde ta helg. Hade dock att göra så det var inga problem.

På vägen hem så blev det ett stopp vid Willys för att shoppa med lite småsaker inför helgens ätande. Proppat med folk var det i affären så det tog ett tag att ta sig runt. Var i alla fall hemma till 17-snåret.

Planen för kvällen var en tur till ridhuset med pållan och M1, och M1 skulle komma vid 18.30-snåret. Alltså hann jag käka lite mat och vila en stund innan det blev stallet. Det blev också en stund framför datorn då jag gick igenom bilderna från gårdagens utflykt. Kamrat B har en väldigt gullig liten vovve ;-)

Lilla Stina - söt som socker :-)




Stinas matte visade också att lilla Stina kan göra konster - som till exempel...

Sitta fint för att få lite godis ;-)



När jag var klar med att laddat över bilder och gått igenom dem så blev det dags att fixade med att slänga ner hö och fixa hästarnas vatten i hagen innan M1 dök upp.

Pållarna går inte i sommarhagen hela dygnet, gräset behöver blomma klart innan  för att inte den lilla ska bli totalt smällfet och höja risken för ett fånganfall. Därför blir de tilläggsfodrade med hö när de går ute i den nerbetade vinterhagen. Så det blev till att klättra upp på skulle och slänga ner ett gäng höbalar och fixa iordning höpåsarna åt pållarna. Gjorde sedan rent hästarnas vattenkar i hagen och fyllde på med fräscht vatten.

M1 dök sedan  upp på utsatt tid och pållan blev sedan iordningfixad för lite dressyrtrimning och färden gick sedan in till ÖFK.

Lillan fick följa med och som vanligt blev det en liten promis under tiden som M1 värmde upp. Det var en fin kväll, även om det blåste lite väl mycket.

När vi sedan kom tillbaka till ridhuset så var det en ridskolegrupp på ena halvan och M1 var själv på den andra halvan. Oktawia såg faktiskt riktigt positiv ut och jobbade på bra. De tränade på övergångar, men inget som i Oktawias hjärna numera är "svårt" och då funkade damen alldeles utmärkt. Efter avslutat ridpass så blev det en skrittur runt SM-banan och Lillan fick alltså röra på sig igen :-)

Lastningen funkar bra nu och Oktawia klev snällt in i trailern och vi kunde ta oss hemåt efter avslutat ridpass. Väl hemma så fick Oktawia käka lite havre under tiden som jag plockade undan alla prylar, mockade rent trailern osv. Hann också dra lite ogräs i rabatterna under tiden som hon mumsade i sig havren. Kvällen avslutades med att pållarna fick gå ut i hagen igen och serveras sitt kvällshö ute.

När jag var klar och skulle gå in så var det en väldigt otålig Nalle som stod och skrek på min trapp... Nalle var hungrig och det vet hela nejden om vid det här laget ;-)

Men efter ett mål mat så var Nalle nöjd och glad igen :-)



Och detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0