25/6 Lördag - Midsommardagen...

Sov länge idag - det var skönt :-). Samma väder som igår... mulet och cirka 15 plusgrader. Käkade frukost ute i partytältet. Det har regnat under natten, men partytältet har hållit tätt så dynorna på stolarna var torra.

Vi har tagit det lugnt för övrigt idag. Blev mycket fika i partytältet ;-). Mitt på dan så blev T rastlös och vi åkte en sväng till marieberg, för han var övertygad om att affärerna var öppna... så var icke fallet. Endast coop var öppet. Fick bli en snabb sväng in dit. Jag shoppade mig ett par nya solglasögon och en pocketbok - bokförrådet behöver fyllas på till semestern :-).

Väl hemma igen så tog T och drog igång åkklipparen och ansade min gräsmatta. Det behövdes och därefter gick han lös med grästrimmern.

Framåt sen em så började det suga i magen och jag fixade iordning lite mat - det fick bli korvgryta med bulgur, såsen är creme fraiche med lite senap och mango chutney.

Hur gott som helst :-)



Framåt kvällningen så var det dags att ta itu med pållarnas motion. Tänkte ta ett pass i hagen med båda två.

Och under tiden som jag fixade ordning på pållan och utrustning så roade sig T med att mata hästen... som verkade helt utsvulten ;-)



Motionspasset började bra. Höll till i hagen ifall jag skulle tappa den lilla, men Bianca var med på noterna och verkade tycka det var lattjo lajbans värre och travade snyggt brevid Oktawia, som skritta på i bra tempo. Men tyvärr så höll det inte i sig...

Under det lilla motionspasset så dök solen fram och det blev hur varmt som helst och vad händer då? Jo, en bromsattack deluxe!!! En hel svärm dök ner på mig, Oktawia och Bianca. Hästarna visste inte vart de skulle ta vägen. Fick släppa Bianca och så var det bara att kliva av Oktawia och in i stallet.

Hästarna fick stå kvar i stallet, ingen idé att släppa ut dem till bromsarna igen. Jag förpassade mig in i huset en sväng för att fixa med lite tvätt och disk. T och Lexi for in till lägenheten - de tyckte att nu fick det vara nog med frisk lantluft ;-).

Lite senare på kvällen så var det mulet igen och svalare. Jag gjorde ett nytt försök med pållans motion. Skippade att ta med Bianca den här gången, svårt att hålla kolla på 2 kusar när man är själv. Så det blev bara jag och Oktawia i hagen. Den här gången så höll sig faktiskt bromsarna undan :-).

Dagens ridpass fick bli lite jogg av pållan. Damen tyckte det var helt ok att trava runt i hagen med mig på ryggen ;-). Det blev också lite tankearbete för Oktawia genom att jobbas i skänkelvikning utmed staketet. Lättare undan för höger skänkel. Undan för vänster skänkel tyckte Oktawia var jättesvårt idag. Och inte kunde hon gå in i staketet heller, för hon hade koll på att det inte skulle vara så skönt ;-). Så hon var tvungen att korsa benen och det var jobbigt ;-). Damen skötte sig bra i alla fall och verkade tämligen nöjd när motionspasset var över :-)

Matte klivit av och är på väg in i stallet igen...

Hallå vänta på mig....




Pållan blev ompysslad, sedan fick det bli hagen igen tillsammans med Bianca och kvällshöt. Själv så fixade jag klart i stallet innan jag förpassade mig in i huset.

Resten av kvällen tillbringas i soffan. Har piffat till mina naglar, både på fossingarna och händerna. Och nu så ska jag kolla på Brottskod försvunnen på 8:an, mycket mer än så kommer inte att hända idag.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0