31/5 Tisdag - Full rulle....

Efter en lite lätt hysterisk dag på jobbet så gjorde jag ett ärende upp på stan. For iväg till Foto-7:an och hämtade min systemkamera som varit inlämnad på rengöring. Hett efterlängtad har min kamera varit. Jag har fått lånat T´s kamera ett tag, men den kan jag ju inte ha hela tiden ;-).

Det var knallvarmt ute och väldigt tryckande och när jag klev in på Foto 7:an så small åskan så alla lampor blinkade. Efter att ha hämtat kameran så var det in i en kokhet bil igen och försöka ta sig tillbaka väster ut i rusningstrafiken. Så jag var lite trött och varm när jag kom till OK-macken för att tanka. Vid första pumpen så var det uppenbarligen nåt fel. Lika så vid nästa pump. In till expediten - som var skitirriterad och lite väl högljudd deklarerade att pumparna inte funkade pga av åsknedslaget och upplyste mig om att det var ett "i-landsproblem". Måhända, men eftersom jag stoppat in min "bensinbudget" på mitt OK-kort så hade jag inget annat alternativ. Och när man bor på landet så kan man inte åka ToR till stan hur många gånger som helst på reservtanken. Så jag väntade en stund för en annan personal gick runt bland pumparna och så efter några minuter så fick de igång dem coh jag kunde tanka.

När jag så var klar vid macken och höll på att dö av värmesla såg skulle jag ta mig till Ica affären för att shoppa med lite förnödigheter hem. Höll aldrig på att komma dit. Hade glömt bort att det var vägbygge på motorvägen....

När jag väl var hemma så var jag lätt kokt och helt utsvulten. Fixade snabbt ihop mat och efter att ha käkat så mådde jag lite bättre.

Kvällens plan var annars att ta en tur till ridhuset med Oktawia. Bara att ta itu med stallsysslorna med andra ord. In med pållarna och Oktawia blev iordninggjord för en tur till ridhuset. Jag hade tänkt mig ett enkelt och lätt avslappnande ridpass efter en stressig dag på kontoret.... Så blev det inte.

Kom in till ridhuset vid 20.30-snåret. T tog hand om Lillan. I ridhuset var det helt tomt och utanför så hördes hundarna från Brukshundsklubben väldigt bra. Något som Oktawia idag absolut var tvungen att uppmärksamma ordentligt.

Så det blev inget lugn och avslappnande ridpass. Det blev en strid på kniven. Oktawia ville helst springa för fullt och då med hvuudet rakt upp för att lyssna på de hundar som hon trodde sig höra. Så jag fick mig ett ordentligt ridpass och slet hårt för att få damen att lyssna och vara uppmärksam på ryttaren och efter 30 min började det bli ordning på torpet. Dock var pållan inte speciellt samarbetsvillig resten av arbetspasset heller, även om hon lyssnade mer på mig än ev hundar ;-).

Men lätt ouppmärksam var damen hela kvällen...



Vid 21.30 så var det i alla fall dags att åka hemåt och idag så klev pållan in i trailern lätt som en plätt. Alltid något :-).

Så det blev lite sent innan jag väl var hemma och klar i stallet. Det där med att hinna kolla på TV är ju typ att glömma ;-). Det fick bli en stund med datorn i knät för att gå ner i varm innan det var dags att inta sängen.

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0