5/6 Söndag - Fått lite gjort...

Även idag var det hyfsat väder. Inte riktigt lika varmt som tidigare, och lite lätt blåste. Därför bestämde jag mig för att idag fick det bli lite trädgårdsarbete. Men först så slöade jag en stund på fm innan jag fixade stallet och sedan fick lagade iordning lite lunch.

Tänkte ta itu med min örtagård och då får det inte vara för varmt eftersom den ligger mitt i solen. Precis när jag tog spaden för att sätta igång så kom T - så det blev en fika först ;-). Men när jag så satte igång med örtagården så fick jag lite hjälp av T. Jag fixade framkanten på örtagården, den var i stort behov av lite kantskärning. Gick sedan över till att föra krig mot kvickrötter. T rensade bort brännässlor åt mig och kämpade med kvickrötter han också. Han gick dock över till att leka med grästrimmer - ger ju lite snabbare resultat - vid hästarnas staket. Han rensade sedan rent ogräset kring ölandstokarna.

Slet hårt ett par timmar, men sedan så såg örtagården rätt trevlig ut. i alla fall när det gäller ogräset. Att sedan mina kryddväxter har spritt sig och försått sig hej vilt och precis som det passar dem - det är en helt annan sak ;-).




Efter detta hårda slit så fick det bli vila och lite kaffe. När vi återhämtat oss så frågade jag T ifall han kunde hjälpa mig att ta bort häggen som slagit rot i åkeröträdet. Häggen har blivit enorm och åkeröträdet mår ju själv klart inte bra av intrånget.

Jodå, T gick iväg och hämtade en såg och så tog vi oss an nästa projekt... häggen har blivit större än vad jag trodde och var helt innästlad i åkeröträdet. Fick hämta en stege och T sågade bort grenar högre upp i häggen. Efter ett tags slit så fick vi faktiskt ner häggen och så började nästa projekt. Att få iväg trädet och alla grenar till sågbocken på stallplanen. Vi fick dela på trädet för det var så tung att vi inte orka släpa iväg det...

Men lite ved blir det i alla fall ;-)



När vi var klara med trädet så var vi trötta och hungriga. Klockan var i alla fall 17 - så jag satte igång med maten. Att se till att T fick lite käk i sig är ju det minsta jag kan göra efter slitet denna eftermiddag.

Till middag blev det kycklinggratäng, det tog en stund att fixa till, men gott var det och maten tog slut snabbt ;-). Efter maten blev det en sista insats i trädgården - nämligen vattning av mina nyplanterade plantor. Pga värmen så är det ju snustorrt i backen. Efter vattningen så blev det i alla fall vill en stund.

Vid strax innan 20-snåret så tag jag i alla fall tag i motionen av pållan. Alltså slutlekt i trädgården och istället på med ridkläderna och ut i hagen för att hämta in pållarna.

Kom alltså iväg till ridhuset sen tidag, men så blir det när man har fullt upp i trädgården. Mycket är det som ska göras - och tiden är knapp. Men i morgon är det ledig dag så man behöver inte tänka på att man ska upp sådär vansinnigt tidigt.

Satt i sadeln kl 20:45 och pållan och jag var tämligen själva i ridhuset. T tog en promis med Lexi och höll sig i närheten ifall det skulle hända nåt. Det en ju nackdelen med att rida sent i ridhuset. Skulle jag drutta av och bli medvetslös så skulle nog ingen hitta mig förrän morgon därpå. Så det var bra att T kunde var kvar och hålla koll ;-)

Ridpasset gick rätt bra. Jag hade lite problem att hålla koll på min dåliga ben och fick koncentrera mig till max för att hålla kolla på min gamla kropp. Dock är Oktawia tydlig med att visa när jag inte sköter mig så det var bara att slita på. När jag fick ordning på saker och ting så funkade ridning bra också :-). Fick i alla fall till bra skänkelvikningar - i skritt ;-). Tränade på övergångar skritt-trav. Hade problem med avsaktningarna ett tag, men till sist så fick jag ordning på saker och ting och det funkade bra. Red totalt en timme och som avslutning blev det en tur runt SM-banen.

Lastningen funkade bra och jag och pållan var hemma igen strax efter kl 22. Lillan hade fått vara kvar hemma så hon blev utsläppt på en gång. Direkt hoppade hon in i bilen - ifall den skulle röra på sig igen. Gäller ju att vara beredd ;-).

Pållan blev omskött, prylar undanplockade. Jag fick klättra upp på höloftet för att slänga ner höbalar - lite extra motion så här på kvällskvisten...  Var i alla fall klar med allt i stallet vid 23-snåret och vips så var den här dagen slut.

Nu ska jag i alla fall inte göra något mer idag, utan förpassa mig till sängen.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0