6/6 Måndag - Nationaldagen...

Dagen började mycket bra. Efter att pållarna blivit utsläppta så intog jag min frukost ute i trädgården under ett äppleträd. Hade med mig datorn ut och kunde sitta och slösurfa - det kändes trevligt denna sköna morgon. Fåglarna kvittrade för fullt och man såg hur småfåglarna fångade in mat till sina små telingar. Lillan låg och sov vid mina fötter - nöjd över att få vara ute. Pållarna gick stilla och betade i hagen. Det är ett rätt rogivande ljud - pållar som betar alltså. En härlig morgon kort sagt :-).

Även om det var en härlig dag så kunde jag inte sitta och slöa hur länge som helst. Blir ju lite rastlösa. När jag rörde på mig så märkte jag att jag hade grymmaste träningsvärken idag. Att försöka böja sig framåt eller sätta sig på hur var bra att fetglömma. Kändes som om mina lårmuskler var ungefär 2 dm för korta!!

Så jag bestämde mig för lite stillsamt innejobb... har ju tvättat under helgen. Torkar ju snabbt vid vackert väder och vart hamnar sedan tvätten... Jo, på mitt matsalsbord i väntan på att sorteras och vikas ihop. Inte helt lätt att planera vad man ska ha för kläder på sig när allt ligger i en hög på bordet... Dessutom så lägger sig Tussan och sover på tvätten. Hårar alltså ner...

Bara att kavla upp ärmarna och sätta igång...




Jag koncentrerade mig på att stryka kläderna. Påslakanen la jag åt sidan - det får jag stryka någon annan dag. Kläderna var viktigast att få ordning på.

Så det fick bli lite stillsamt stående sysselsättning idag. Men efter en 2-timmars date med strykjärnet var jag trött ;-). Hade då strukit 3 klänningar, 1 kavaj, otaligt med T-shirt och toppar. Hade tre par byxor och 4 par shorts kvar när jag gav upp.

Det var i alla fall dags för lunch och lite slösurf för att sitta ner och vila en stund. Kaffet efter lunchen intog jag däremot ute i trädgården och jag hade inte mer än hällt upp en kopp kaffe till mig T helt plötsligt dök upp. Han hade varit och shoppat fiskegrejjer och ville ut och andas lite lantluft.

Efter fikat så var det dags för mig att ta itu med stallet. Mockade, fixade höt och fyllde på vatten åt pållarna. Slog ihjäl cirka en timme i stallet. När stallfixet var gjort så blev det häng i skuggan under äppleträden med en mugg kaffe och lite frukt. Skönt att sitta och slappa ett tag.

Men fram på em så blev det dags att gör lite nytta och gick in för att utföra lite jobb åt Gränsbrytning. Under tiden så lånade T min solsäng och fortsatte att slappa. När jag var klar med jobbet åt Gränsbrytning så var det dags att äta igen. Alltså fixade jag iordning middag. Idag blev det fänkålsoppa med lax och kräftstjärtar - hur gott gått som helst.

Visst ser det smarrigt ut ;-)




T och Lexi for sedan vidare till lägenheten. M1 och P kom vid 18.30-snåret och pållan blev iordninggjord för ett dressyrpass i ridhuset. Eftersom jag varit hemma hela dagen idag så fick Lillan finna sig i att vara kvar hemma den stunden jag var borta.

Vi kom in till ÖFK strax efter kl 19 och vi styrde kosan mot gamla ridhuset. Pållan skötte sig bra idag. Damen var på hugget och pigg trots att det varit varmt ute. M1 red igenom LB:3-programmet som de ska starta i om ett par veckor. Funkade helt OK, även om det är saker som pållan behöver träna på. Ett steg i rätt riktning är att Oktawia accepterar galoppökningarna - de kan bli bättre - men hon försöker i alla fall. I stället för slänga i backen och tjura ihop som hon gjorde tidigare ;-).

M1 var nöjd med pållans insats och ridpasset avslutades med en skrittur runt SM-banan i den vackra sommarkvällen.

Jag och pållan var hemma igen strax efter 20:30. Fram med vatten för att svampa av pållan - det tyckt ehon var skönt :-). Kvällen avslutades sedan som vanligt med att plocka undan utrustning och prylar, ge pållarna kvällsmat och så mocka ur trailern innan det var dags att gå in för kvällen.

Hann nästan in tills det att CSI började. Men eftersom jag hade lite stryktvätt kvar så fixade jag klart den under tiden som jag kollade på TV. Och till sist så var bordet rent från tvätt och jag hade ordning på mina kläder :-)

Ser lite bättre ut så här :-)



Nu kan jag ta kväll och ställa in mig på att jobba i morgon. Planen för helgen var ju att slöa, läsa en bok, rida och så få lite gjort hemma. Tycker nog att jag lyckats bra med det jag tänkt mig och så har det varit fantastiskt väder hela helgen :-)

Så nu är det dags att försöka bli trött och gå och lägga sig så man orkar upp i morgon :-)

Detta var alltså allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0