11/3 Fredag - Full rulle...

Denna fredag har inneburit full rulle på jobbet - och det hela dagen. Inte många stunder för återhämtning, men så blir det ibland ;-). Tur att jag gillar när det är fullt ös :-).

Jag hade också tur att T kunde skjutsa mig hem, han skulle hjälpa mig med att laga stödhjulet på trailern. När jag ändå fick skjuts så passade vi på att göra ett besök vid willys då vi båda behövde fylla på förråden. Trodde det skulle gå snabbt, men willys håller på med en stor ombyggnation så det var en helt annan affär och jag hittade knappt runt i butiken.

Väl hemma så var det bara att ta tag i detta med isen. Regnet i går kväll hade frusit under natten och det var is överallt. Fram med en påse tösalt och så sand. T lagade mitt stödhjul till trailern under tiden som jag halkade runt på isen. Förhoppningsvis så blir det milt nu så att isen försvinner, men innan dess vill man ju kunna ta sig fram. Framför allt vill jag ju kunna komma upp på min gårdsplan med bil och trailer...  

När jag var klar med saltande och sandandet blev det lite stressigt och jag fick slänga i mig mat på stående fot. Inte mycket att göra - var tvungen att få i mig någon typ av käk innan det blev full fart ut i stallet för att hinna mocka. Idag blev stallet fixat på rekordfart - gäller att vara effektiv när man har dåligt med tid ;-).

T for till lägenehten med Lexi och M1 och P kom strax efter 18.30-snåret. Pållan blev idag iordninggjord för en liten hoppomgång. Fredag kväll brukar ju vara bra när man vill skutta över lite hinder - inte så mycket folk som är i ridhuset då ;-)

När vi kom till ridhuset så var M2 där med sin pålle och hon hade hunnit sätta upp lite småhinder reda. Så tjejerna kunde sätta igång med att rida fram. Jag hade Lillan med mig och hon var lite väl stressad över att vara på läktaren... så det blev en promenad för henne och mig. Lillan tyckte det var roligare att spana på omgivningarna ;-). Efter promenaden var hon nöjd med att få sitta i bilen och vänta. Jag själv gick in i ridhuset och hann titta på pållan och M1 när de tränade på att galoppera i kort galopp på volt för att sedan skutta över ett litet hinder. Låter kanske enkelt... men för Oktawias del är det inte så enkelt. Hon vill mycket hellre dra iväg i full fart - då ä det svårt att svänga. Att sedan rida som på en 8:a och byta galopp över hindret... då blir det avancerat värre ;-). Hur som helst så var det en väldigt bra lydnadsövning för Oktawias del, där hon förstod att hon är tvungen att lyssna på ryttaren och inte bestämma farten själv. Riktigt duktiga var ekipaget.

Som vanligt stoppade vi in en trött och nöjd häst i trailern - märligt att pållan kan se så nöjd ut efter varje ridpass... ;-).

Var i alla fall hemma igen runt 21-snåret och den vanliga proceduren tog vid. Ta hand om häst, plocka undan alla prylar och så kvällsmata pållarna.

För mig egen del slutade sedan kvällen i soffan framför TV:n med lite goda ostar, kex och ett glas rött. På TV:n fastnade jag för  Mord och inga visor på TV4. Men pga stormen ute så var det lite si och så med bilden... den kom och gick om man säger så. Så är det när man har parabol ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0