13/3 Söndag - Våren frös inne...

Vaknade upp till snöfall!! Så gick det  med föraningen om vår ;-) Den frös inne snabbt som tusan! Så efter att jag vart ute och matat pållarna förpassade jag mig snabbt till soffan och drog en varm filt över mig. M1 och P kom vid 9-snåret och det blev en uteritt för pållan. M1 på pållan och P på min cykel. Banvallen är ju fri från is, även om det kom lite mer snö idag, så det funkar bra att cykla.

Jag hade lagom vaknat till liv igen, fått på mig kläder och tagit mig ut till stallet när ekipagen kom tillbaka. Efter uteritten så fick pållarna gå ut i hagen och jag fixade klart i stallet när det gällde mockning, ställde iordning kraftfoder, klättrade upp på höloftet och slängde ner hö. Fixade sedan iordning höpåsarna och avslutade med att ge pållarna sitt lunchhö. När jag kom in i huset igen så käkade jag lite lunch, men det blev dock ingen vila för mig. Utan jag satte igång med städning. Tvättmaskinen hade gått under fm och jag hade lite tvätt att ta hand om också. Det som tog allra mest tid var dock att gräva fram mitt kök ;-). Har inte städat ordentligt på ett par veckor och det märktes. Hade en hel del damm och katthår i fönstren att fixa undan. Diskbänken grävde fram, skåpluckor, bänkar osv torkades av. När käket såg anständigt ut så så blev det samma procedur i mitt kontor. Katterna gillar att ligga på mitt skrivbord och uppe i fönstret, vilket innebär att de hårar ner rätt bra också. Hade dessutom rätt rörigt på skrivbordet så det behövdes röjas upp i i vilket fall som helst. Hann också med att städa upp i badrum och toa.

Det som är kvar att fixa är golven, men saneringen av köket tog mycket längre tid än beräknat och jag hann inte städa klart.

Det var dags för mig att byta om och fara in till stan. Jag skulle vara med på en Bukefalosträff och då fick minsann städningen vänta ;-)

Vi skulle träffas vid hästen på Stallbacken utanför Hälls.  Passande ställe att träffas när det gäller ett gäng hästgalna kvinnor.

Jag var på plats på utsatt tid och träffade lite nytt folk, en tjej har jag träffat tidigare och idag blev det ytterligare 6 nya bekantskaper :-)

Personalen på Hälls måste ha undrat vad det var för ett gäng kvinnor som satt och babblade, skrattade och fikade i 4 timmar ;-)



Blir alltid lika fascinerad av hur hästeriet kan binda ihop människor i spridda åldrar - männsikor som man aldrig skulle träffa annars!

Hade himla trevligt och jag hoppas det snart blir en ny träff och att vi kan få ihop ännu flera trevliga hästgalningar ;-).

Kom hem igen framåt kvällningen och då var det dags att göra lite nytta. Jobbade en stund åt Gränsbrytning tills det var dags att plocka in pållarna för kvällen och servera dem kvällsmaten.

Resten av kvällen tillbringas i soffan och Mr Poirot på TV4+.

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0