25/3 Fredag - Semester...

Ingen tur till jobbet idag. Semesterdag var inplanerad :-). Fick lite sovmorgon idag, men upp vid 8 och släppte utpållarna. Vid 9 kollade jag veterinär Lundhs telefonsvarare och meddelandet jag fick var att under dagens sjukbesök så skulle han vara hos mig mellan 9-10. Bara att sätta fart med andra ord. Meddelade T eftersom vi behövde hjälp när  Oktawias tänder skulle kollas, en som håller i munrullen och en som håller i pållans tunga. Vid 9.30 kom både veterinären och T.

Besöket började med att Oktawia drogades, sedan vaccinerades Bianca för hästinfluensa. När det var avklarat så hade Oktawia slaggat och en halvsovande häst släpades ut på stallgången. Tänderna kollades och det var lite att ta på kanterna. Lite mer på höger sida än vänster, men mindre än förra året. Inte heller hade hon några hakar att ta bort fram, det hade hon också förra året. Alltså bara lite att fixa till och snart så skulle den sovande hästen släpas tillbaka till sin box. Fick gå ut ur stallet och göra en stor sväng  med henne, att vända på stallgången hade hon inte fixat.

När veterinären var klar så fick pållarna stå kvar i stallet. Oktawia var tvungen att få "sova" klart, vilket skulle ta 2 timmar. Jag själv gick in och fixade lite i huset. En lite lätt snabbstädning avklarades. Plockade undan lite tvätt och disk och lite annat småplock.

När jag 2 timmar senare var klar och gick ut till pållarna i stallet så hade Oktawiat kvicknat till och pållarna kunde släppas ut i hagen och käka sitt em-hö. Jag tog itu med mockningen och fixade den i lugn och ro. Gjorde klart alla höpåsar, ställde betforen och måttade upp övrigt kraftfoder. Det tog en timme och så var jag klar med allt och strax efter 13-snåret så gick jag och Lillan in i huset. Under den stunden som vi varit ute så hade det varit minst sagt växlande väder. Sol, molning, hagel, snö och så soligt igen - dessutom blåste det vansinnigt kallt hela tiden. Så det var rätt skönt att gå in i huset ;-)

Lillan tyckte det var väldigt skönt att få komma in i stugvärmen och var snabb som blixten att inta sovställning i fåtöljen. Hon är ju tvungen att vara i samma rum som jag, och jag slog ju igång datorn på mitt skrivbord ;-)



Under tiden som jag sedan slösurfade en stund så käkade jag lite mat. Man blir lite trött i mössan av att vara ute i blåsväder och det blåser rejält ute. Men blåsten gör nytta - det torkar upp fortare ute då.

Till och med katterna tycker att det är skönt att vara inne dagar som denna. Lilla i fönstret är favoritplatsen. På så vis kan man njuta av både värmen och ev solstrålar.

Eller... Minna ser ut att vara nöjd med tillvaron i alla fall :-)




Efter mat och slösurf så blev det duschen och jag fixade mig iordning för en tur till in till stan. Färden gick till T's lägenhet där jag hämtade Lexi och vi gick på promenad till T's jobb. Lexi tyckte det var lattjo lajbans värre när det var matte som dök upp i lägenheten och ville gärna gå på promis. Hela vägen till T's jobb så var det sedan näsan i backen - tydligen mycket spännande lukter för en liten vovve ;-).

T hade lagomt jobbat klart när vi kom dit och vi fick åka bil tillbaka ;-). Eftersom solen sken och det snabbt blev varmt i bilen fick Lexi finnas sig i att åka tillbaka till lägenheten. T och jag åkte sedan iväg till Marieberg för lite shopping.

Först behövde vi dock fylla på lite energi. Alltså stannade vi till vid Café garden och käkade lite, deras lasange är hur god som helst. Passade också på att shoppa lite fler elitbrodd, Till häst ligger ju mitt iemot fiket.

Vi fortsatte sedan till Marieberg Galleria, men där skildes våra vägar. Jag gick iväg till Panduro och shoppade lite pysselmaterial till påskkort och en gång. T fyller ju år på måndag och jag var alltså ute på presentjakt - hittade lämplig sak på Bokia :-).

När jag var klar så ringde jag T och han var färdig också. Färden gick sedan vidare till Ikea. T skulle äntligen shoppa sig ett datorbord, så han slipper ha datorn och skrivare stå mitt på köksbordet...

Det var inte meningen att jag skulle shoppa nåt, men ett blårutit tyg som tidigare varit slutsålt hade kommit in. Perfekt till min kökssoffa som är i behov av nytt överdrag till dynan. Köpte med 2,5 meter, ska räcka utan problem. När vi gick igenom barnavdelningen på Ikea så hittade jag en råtta bland gosedjuren - perfekt leksak till katterna ;-).

T hittade ett datorbord han ville ha och så var vi klara på Ikea. Med det platta paketet i bilen så åkte vi vidare till Willys eftesom jag behövde shoppa med mig lite mat hem. När vi var klara där så var det full fart hem till lägenheten. T stoppade in sina platta paket och Lexi blev instoppade i bilen och så åkte de iväg till boglundsängen för en runda. Jag tog min pryttlar och åkte hemåt.

Lite shopping blev det i alla fall ;-)



Tyget la jag tillbaka i plastpåsen och tur var väl det. För jag hann bara vända ryggen till och vips så hade Tussan visat vart skåpet ska stå! Självklart har hon intagit det nya tyget ;-)

Visst ser hon mer än lovligt nöjd ut ;-)



Mycket mer än så här har inte hänt idag. Jag var ju hemma strax innan kl 20. Vid 21 så var jag ute och plockade in pållarna och serverade kvällsmaten för de små djuren. Sedan lite slösurf och så TV:n.

I morgon bitti ska jag upp tidigt - i morgon väntar roligheter :-) - så nu är det dags att ta sig en närmare titt på kudden  jag orkar upp ;-)

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0