29/3 Tisdag - Lite shopping...

Idag har jag haft en trevlig dag. Lunch med T på stadsträdgården. Strax innan lunch så tappade jag totalt sugen att äta min medhavda lunchlåda. Att åka till Stadsträdgården var ett mycket trevligare alternativ. T var inge svår att övertala ;-). Så mätta i magen blev vi och jag stod mig länge på lunchintaget. Därför kunde jag ta en sväng ut till Hööks efter jobbet :-).

Det börjar ju bli vår och tävlingssäsongen är på gång. Därför behövde pållan få lite ny utrustning. Min lädergjord, som jag köpte för några år sedan, är jag inte alls nöjd med. Den är hård och börjar spricka! Så en ny dressyrgjord behövde inköpas. Hade även funderingar på ett nytt träns, eller i alla fall en ny remontnosgrimma. Den jag har, och som passar, till Oktawia är trasig...

Alltså full fart ut till Hööks och där strosade jag runt en stund... ;-). Hittade ett jättesnyggt träns med ställbar remontnosgrimma. Oktawia är rätt smal om nosen så det är bra om nosgrimman går att ställa in på flera ställen. Det fanns också en mjuk och fin dressyrgjord i läder så den fick följa med hem. Och när jag ändå var i shoppingtagen slank det med ett par nya ridbyxor hem. Jag köpte också en tränsväska - blir bra att ha istället för att knöla in tränset i en hög i bilen.

Nöjd och glad var det full fart hemåt. Nu hoppas vi att allt passar ;-)



Det var ju meningen att Oktawia skulle träffa tant hovslagare idag, men eftersom hovarna inte har växt något så fick jag boka om träffen och hovis kommer om 2 veckor i stället. Hoppas de har växt någon mm till då så det går att slå i nya sömm i hovväggarna...

Väl hemma tog jag en lov i trädgården - mina snödroppar blommar :-D - äntligen vår ;-). Att det för övrigt är hur mycket arbete som helst för att få trädgården representabel - det är en annan sak ;-).

Käkade lite mat och så fixade jag räkningarna innan det blev full fart ut till stallet. Mockade i lugn takt, är seg i kroppen efter tidsomställningen så det var skönt att slippa stressa. Fixade iordning all mat och strödde på nytt spån i boxarna. Vattenhinkarna fixades och även vattenkaret i hagen fylldes på.

När jag var klar i stallet så kollade jag igenom min nya utrustning. Nosgrimman verkade vara av samma längd som den gamla *pust*. Elddopet blir i morgon när jag ska ta en tripp på pållan. Nya tränset har mässingsspännen, vilket passarbra då pålla har ett mässingsbett. Bettet gjordes rent ordentligt och blev placerad på det nya tränset. Det gamla tränset fick sig en omgång av sadelsåpa och ett annat - 2-delat bett - blev ditsatt. Så nu har jag 3 träns att välja mellan ;-). När jag ändå var igång och pysslade så fick sig sadelkammaren en omgång av lite städning. Det behövdes....

Var klar till 20.30 och då var det lika bra att ta in pållarna och servera dem kvällsmaten. Skönt att kunna vara ute en hel kväll och det inte blev mörkt förrän det var dags att ta in pållarna :-).

Tänkte avsluta kvällen med lite datorsurf och kolla på bilder jag knäppte på mina snödroppar... men vad händer!!! Datorn startar snällt, men jag kan inte logga in - det går inte att läsa in användarprofilen *snyft*.

Använde min energi till att installera Norton och Office  på min jobbdator - Internet funkade på den i alla fall! Räddaren i nöden så man kan ha koll på läget ;-). Under tiden som jag höll på med installationerna av programvarorna så passade jag på att kolla på veckans brott på 1:an. Där visade de en snutt om hur polisen tränar sina polishästar. Himla intressant och jag insåg snabbt att dylik träning skulle vara himla nyttig för mig och pållan - men om vi skulle överleva bland rökmaskiner och blåljus (rullandes på en rullator) - det är en annan femma ;-).

Så, det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0