31/3 Torsdag - Våren försvann

Dagen började bra med solsken, kallt, men solsken i alla fall. När jag sedan gick iväg till bussen efter jobbet så var det ruggigt värre och regnet hängde i luften.

Det blev idag i alla fall cykelpremiär till busshållplatsen, cykling cirka 1 km och jag blev helt slut i benen... kan ju lugnt säga att just mina cykelbenmuskler är tämligen otränade *ha ha*. Nåja, blir det bara bra väder så kommer jag igång med cyklingen. Tills dess får det räcka att cykla ToR till bussen ;-).

Idag så var M1 inbokad för att rida Oktawia. Så när jag kom hem så fixade jag mat, lite tortelini fick det bli idag. Röjde upp i köket, som såg ut som ett bombnedslag utav någon anledning... Efter maten drog jag på mig stallkläderna och tog itu med stallet. Fixade mockningen, klättrade upp på höloftet och slängde ner hö, fixa höpåsarna och kraftfoder, diskade ur vattenhinkarna och fyllde på nytt vatten. När allt var klart i stallet så var det full fart ut i hagen och hämtade in pållarna. Från himlen kom det ner otäck nederbörd i form av snöblandat regn. Usch!!

Jag gick in i huset för att värma mig en stund, fyllde på mera vatten i dunkarna. Passade på att fixa kattlådorna när jag ändå var inne i huset. Sedan ut i stallet igen. M1 och P hade kommit under tiden som jag var inne, och M1 var i full gång med att gjöra iordning Oktawia. Jag passade på att byta ut några broddar på Oktawia, inget lätt jobb må jag säga. Ett helt motionspass och jag var lite varm när jag väl var klar. Oktawia är inte direkt samarbetsvillig när broddar ska bytas... och hålla i ett hästben när hästen inte är med på notorerna - det är inte enkelt alls.

Till sist var hästen klar och vi kunde åka in till ÖFK's ridhus. Riktigt otäck väder var det och jag gick en snabb promenad med Lillan under tiden som M1 värmde upp pållan. Totalt sönderfrusen gick jag till fiket och shoppade mig en mugg te och en macka. Det hjälpte till att jag fick upp värmen.

M1 fick jobba på bra idag. Oktawia kändes lite stum och var väl inte helt samarbetsvillig. Det är ju svårt att hålla koll på damens rumpa när man gör snäv sväng i höger varm, den vill gärna åka in. Det nya tränset visade sig också behöva spännas in lite mer. Sidstyckena behöver få fler hål så bettet kan sitta lite högre upp. När Oktawia tyckte det blev jobbigt idag, så grejade hon med tungan så den hamnade på fel sida av bettet. Då är det inte lätt att få någon bra kontakt med pållan ;-).

Pållan fick i alla fall jobba ordentligt idag, inte bara jogga av sig lite som igår med matte ;-)

Var hemma igen strax erter kl 21 och vips så var den här kvällen slut också :-). Är nu klar med hästar och stall och ska förpassa mig själv till sängen... känner av tidsomställningen fortfarande och blir helt konstig i kroppen. Trött morgon, middag, kväll....

Så roligare än så här blir det inte idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0