6/3 Söndag - Programridning

Idag var det dags för programridning på ÖFK, men eftersom  den skulle ske på em så behövde ja ginte stressa. Alltså kunde jag ha lite soffhäng på förmiddagen. Något jag egentligen inte hade tid med för jag skulle behöva städa. Men det var rätt skönt med soffhäng och morgon-TV - och jag orkade inte stressa med städningen - dammen smiter ju inte iväg direkt. Däremot så gjorde jag en halvstädning när jag väl kunde slita mig från soffan. Övervåningen fick sig en omgång med dammtrasa och dammsugare - skönt att få den delen av huset klart i alla fall.

Det var vacker väder idag, solskenet flödade och gjorde att dammet syntes bra *harkel*. När jag var klar med övervåningen så gick jag därför ut så jag slapp se dammet på undervåningen :-)

Istället tog jag mig an mockningen av pållarnas boxar - det var riktigt vårkänning i luften - plusgrader och takdropp! Finns hopp med andra ord ;-).

Fixade mockningen i lugn och ro - så skönt att inte behöva stressa. Också skönt att kunna ta sig till dygnhögen i dagsljus... ;-)

Strax innan kl 14 kom M1 och P. Så pållarna fick finna sig i att bli intagna i stallet och Oktawia blev borstad och iordningfixad till programridningen. Jag piffade till utrustningen och bytte schabraket till sadeln. Till sist var utrustning och pålla i representabelt skick - så in i trailern och full fart in till ÖFK.

M1 och pållan skulle rida programridningen som ekipage nr 2, och värmde upp cirka 30 min innan de skulle rida programmet för domaren. Framridningen skedde i ÖFK's nya ridhus och själv programridningen var alltså i gamla ridhuset.

Pållan skötte sig bra idag. Inga konstigheter - verkar som om polletter trillar ner lite till. M1 skötte sig bra som vanligt. Jag är verkligen jätteglad över att ha en så ambitiös och duktig medryttare :-).

Programmet som M1 valt att rida för dommare idag blev LB:0. Samma program som ekipaget ridit under ÖFK's dressyrcup och med tanke på de låga procentet var vi nyfikna på att få höra vad vad vi behöver träna på extra.

Här är i alla fall länk till dagens programridning.

http://www.youtube.com/watch?v=I6XIkqNycuI

Ritten visade sig vara värd 66.56 % - alltså rejält mycket mer än tidigare :-D. Trevligast var domarens kommentarer efteråt. Hon tyckte att ekipaget skött sig alldeles utmärkt, det fanns ingenting att angripa, Oktawia gick genom hela programmet med egenbalans, hon hade bra arbetstrav för den nivån som LB:0 ligger på osv. Domaren tyckte också att M1 red mjuk och fin. Och att hon red henne på rätt sätt för att få damen att gå i egenbalans - bara att fortsätta i samma stil med andra ord.

Med tanke på att Oktawia hade NOLL egenbalans när jag sköpte henne så känns det jättebra den har kunnat utvecklats så här bra :-).

Någonting som inte heller funkade i början av migg ägarskap av pållan var detta med att göra halt. Hon kunde inte göra halt i början... det kan hon nu - och riktigt bra blir de också :-)



Efter avskrittning så kunde stolt matte och nöjd pålla fara hemåt igen. Efter pyssel av pållan så fick pållarna gå ut i solen igen och käka sin em-mat ute.  Jag fixade klart i stallet och plockade undan alla prylarna. Var klar vid 17-snåret så det var dags för lite mat för mig också. 

Sedan tog jag det lugnt resten av kvällen. Slösurfade en stund - sedan fick det bli TV:n resten av kvällen. 

Kvar att göra för idag är att plocka in pållarna för kvällen och servera kvällsmaten. Sedan får det bli kommissarie Zen innan jag tar en närmare titt på kudden.

Det var allt för idag!

/Lizzie 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0