12/5 Torsdag - Ridpass...

Jag trodde det skulle komma lite mera regn under dagen. Åskvädret som drog förbi under natten släppte inte mycket regn hos mig, tyvärr. Lite svalare är det i alla fall så mina växter torkar inte bort på en gång i alla fall. När jag kom hem från jobbet så var det också så pass mycket sol att det var skönt att sitta ute. Så det blev lite mat och så en bit rabarberpaj innan jag tog tag med stallsysslorna.

Idag var det jag som skulle stå för pållans motion - alltså bara att sätta fart efter vilostunden i trädgården :-).

Fixade mockning och hästmaten. Pållarna plockades in vid 19-snåret och strax efter kl 19.30 så var vi på väg in till ÖFK. Funkade alltså alldeles utmärkt att lasta Oktawia - skönt om lastningsstrulet är över för den här gången.

Väl framme vid ÖFK så gick det bra att lasta ur trots att jag var ensam. T skulle dyka upp för att ta hand om Lillan, och han kom några minuer senare. Så han såg till att jag kom upp i sadeln ordentligt innan han tog en promis med Lillan.

Ridpasset funkade rätt bra. Oktawia var på bra humör och jag kände mig OK i kroppen, dock var det lite trångt i ridhuset. I morgon börjar de nationella dressyrtävlingarna som ska hållas på ÖFK under helgen. Alltså var det ett par ryttare som red igenom sina pållar inför helgens tävling. De spelar i en helt annan division än jag och pållan så att sägas... jag hade fullt upp med att inte vara ivägen ;-). Det där med högerregeln funkade liksom inte - då de var fullt focuserade på sin egen ridning.... Oktawia reagerade också på ljudet från ett kandar på en av hästarna. Metallskramlet var skitläskigt... Avskrittningen kunde vi ialla fall göra ute runt SM-banan i sällskap N och hennes pålla. Två varv blev det - det stod nämligen lite fälttävlanshindet utställda som Oktawia studsade till för. Vid varv nr 2 så var det ingen reaktion. Det gick också alldeles utmärkt att lämna ridsällskapet och rida tillbaka till trailern. Tidigare så har det varit svårt att få Oktawia lämna ridsällskap och det har slutat med att jag fått kliva av och leda hästen därifrån. Men idag gick det alltså väldigt bra att lämna ridsällskap - skönt :-).

T mötte upp vid trailern och höll i pållan medan jag plockade av henne utrustningen. Gick sedan alldeles utmärkt att lasta damen och så full fart hemåt.

Var hemma 21.30 - inte så sent med andra ord ;-). Fixade med häst och utrustning. Serverade kvällsmaten till pållarna och mockade ur trailern och så var det natt i stallet.

Själv parkerade jag mig i soffan för att kollade  lite på Nyheter och nu är det dags att förpassa sig till sängen.

Så roligar än så här blev det inte idag :-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0