14/5 Lördag - Dressyrtävling...

Denna helg så är det nationella dressyrtävlingar på ÖFK och jag lovat att vara funktionär. Så mitt jobb idag blev att stå vid dörren i ridhuset under lördagens första klass, en S:t George - alltså ryttare på en nivå MYCKET högre än där jag själv befinner mig - vilket är himla stimulerande och läraktigt att titta på.

Så 9.45 anmälde jag mig i sekretariatet och fick startlistan över klassen, kl 10 började klassen och då var jag placerad vid "insläppet". Det var första gången jag jobbade som funktionär vid nationell dressyrtävling och jag har inte så stor vana av att stå vid att stå vid insläppet heller, så det var lite inkörningsproblem med de första ryttarna, men sedan gick det bra.

Fördelen med att stå vid "inläppet" är att man står på första parket och ser varje ryttares ritt hur bra som helst :-)



För dagen var det också väldigt mycket publik på läktaren. Vid dressyrtävlingar så brukar det annars bara vara de närmast sörjande som är på plats. Men idag det en dressyrdomarkurs så aspiranterna fyllde upp läktaren rätt bra ;-)




Klassen höll på till kl 16 på em. Enda gången som jag kunde lämna dörren någon längre sträcka var på lunchen, då var det 30 min  rast, dock var det lite kaotiskt i cafeterian så det tog en stund innan maten kom fram - fick slänga i mig maten på 20 min för att hinna tillbaka till dörren. Dte var fint väder under dagen, så under de två 10-min rasterna som var inbokade, förpassade jag mig till gräsmattan  utanför ridhuset. Jätteskönt att vila fötterna en stund och få lite sol på sig.

Dessutom fanns det hästar även utanför ridhuset ;-)



När klassen till sist var klar var jag tämligen trött. Det blev en fika i cafét och lite prat med några hästkompisar innan jag skulle försöka ta mig hemåt. Även T dök upp en kortis eftersom han hade varit i Lindbacka med Lexi, han visste att jag var på ÖFK och hittade mig i fiket. Som vanligt tyckte han ;-).

Tog mig hemåt så småningom. Var hur trött som helst och framför allt så hade jag ont i fötterna och mitt "trasiga" knä efter att ha stått i princip en hel dag. Så det blev lite vila innan jag tog itu med mitt eget stall och hästar.

Planen för kvällen var att jag skulle tömköra Oktawia och träna på det som vi gick igenom på tömkörningskursen. Samling och längning.

Först så fixade jag med mockning och hästmaten. Pållarna plockades in och Oktawia gjordes iordning för ett pass tömkörning. Hon verkade förstå vad som var på gång redan i stallet och var med på noterna. Dock tog det en stund innan jag kunde lägga på utrustningen, hela hästen var en stor dammhög!!! Så det blev till att borsta ordentligt och jag gick även lös på henne med ryktstenen - fick loss en hel del av den vinterpäls som fanns kvar.

Själva tömkörningspasset gick jättebra. Oktawia tycker det är svårare i höger varv och jag måste hålla mycket mer på yttertömmen än i vänster varv. Men idag var det inte alls lika mycket motstånd i höger varv, utan poletten trillade på plats rätt fort. Oktawia tyckte det var jobbigt att samla upp sig i traven, men jobbade på, längningen är också svår, men på ett annat sätt. Var jättenöjd med pållans insats idag och damen verkade som vanligt också nöjd. 

När jag var klar med Oktawia så var det Biancas tur. Den lilla fröken var i stort behov av borstning, dammig, dammig, dammig är ordet. Plus att hon har kvar en hel del vinterpäls...

Bianca är en urmysig liten ponny som älskar att man pysslar med henne. Så hon stortrivdes med att bli uppbunden på stallgången och få sig en rejäl omgång med piggborste och sedan rotborsten. Dammet yrde och päls for överallt ;-) förhoppningsvis så försvann det i alla fall lite damm från Bianca. Efter skötsel och mysstunden så blev det åter boxen för fröken och kvällsmaten serverades till båda pållarna eftersom klockan var 21.30.

Jag själv förpassade mig till soffan, tämligen trött i kroppen. Tänkte kolla lite på eurovionsfestivalen, eller vad det nu heter, på TV. Men det var så usla låtar så jag stod inte ut. Det fick bli Brottskod försvunnen på 8:an som avslutning på denna dag.

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0